Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Έμφαση στη μείωση του κόστους

Στρατηγική για την μείωση του κόστους ετοιμάζει ο ΟΤΕ όπως ανάφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Έμφαση στη μείωση του κόστους
Στρατηγική για την μείωση του κόστους ετοιμάζει ο ΟΤΕ όπως ανάφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010.

Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι η διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει σε εντοπισμό των τομέων στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει μείωση του κόστους και έχει ήδη ανατεθεί στους διευθυντές της εταιρείας να προχωρήσουν, ο καθένας στον τομέα του, σε κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Ειδικά αναφερόμενος στο ζήτημα το μισθολογικού κόστους σημείωσε ότι τα έξοδα μισθοδοσίας έχουν παγώσει για όλο το 2011 είναι ένα τομέας που θα παραμείνει σταθερός.
Σε ότι αφορά την υποχώρηση κερδών στην κινητή τηλεφωνία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ αναφέρθηκε στις δύο αιτίες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αφενός η οικονομική συγκυρία και αφετέρου ο πολύ έντονος ανταγωνισμός τιμών, στον οποίο ενεπλάκη και η Cosmote, είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της κερδοφορίας του κλάδου της κινητής. Ωστόσο σημείωσε το θετικό είναι ότι σταμάτησε ο παράλογος πόλεμος τιμών και έχουν σταματήσει οι σχετικές προωθητικές ενέργειες και από τον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και από τον ανταγωνισμό

Άδικη η ρύθμιση στη σταθερή

Σημαντικό μέρος της τηλεδιάσκεψης απασχόλησε η αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ με την ρύθμιση της ΕΕΤΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα και άδικη μεταχείριση καθώς τόνισε ο ρυθμιστής δεν επιτρέπει στον ΟΤΕ να είναι ανταγωνιστικός στην σταθερή τηλεφωνία.

Βρισκόμαστε μονίμως υπό καθεστώς ρύθμισης και δεν έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε προϊόντα τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντική πτώση που είχαν τα έσοδα της σταθερής το τελευταίο τρίμηνο του 2010 σημειώνοντας ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός αποσυνδέσεων, η πορεία της κατηγορίας των οικιακών πελατών ήταν χειρότερη του αναμενομένου ενώ απέφυγε κάθε εκτίμηση αναφορικά με την πορεία της σταθερής το 2011.

Ο κ. Τσαμάζ αναφερόμενος στην εκτεταμένη διοικητική αναδιάρθρωση την οποία προωθεί σημείωσε ότι ο στόχος είναι ο Όμιλος να αποκτήσει ενιαία κουλτούρα ενώ εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια για ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Ερωτηθείς για το αν ο ΟΤΕ θα πωλήσει την συμμετοχή του στην Telecom Serbija ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο Οργανισμός αναμένει τις κινήσεις τις κυβέρνησης της χώρας και εφόσον η τιμή είναι ικανοποιητική θα πουλήσει.

Σερβία: περιμένουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης και αν η τιμή είναι λογική θα πουλήσουμε και εμείς.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ αναφερόμενος στην πορεία του IPTV σημείωσε ότι οι συνδρομητές έχουν φτάσει τις 50.000 και τόνισε ότι στις προθέσεις του ΟΤΕ είναι να βγάλει στην αγορά συνδυαστικά προϊόντα ενώ έκανε λόγο και για κινήσεις ενίσχυσης του περιεχομένου εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από τις συνθήκες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v