Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Τι απαντά για τη συμμετοχή στην ΕΛΒΟ

Την πρόθεσή της να θέσει το πακέτο μετοχών της Μυτιληναίος στην ΕΛΒΟ υπό τον διαπραγματευτικό έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

ΜΥΤΙΛ: Τι απαντά για τη συμμετοχή στην ΕΛΒΟ
Την πρόθεσή της να θέσει το πακέτο μετοχών της Μυτιληναίος στην ΕΛΒΟ υπό τον διαπραγματευτικό έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

Αναλυτικά, σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων εφημερίδων με θέμα την αποεπένδυση της Εταιρείας από την ΕΛΒΟ, η Μυτιληναίος ΑΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε εκπλήρωση υποχρέωσης ενημέρωσης των αρχών και του επενδυτικού κοινού από την χρηματιστηριακή νομοθεσία, ενημερώνει για τα εξής:

Με την από 25/6/2010 ανακοίνωσή της, η εταιρεία γνωστοποίησε την απόφαση της να αποχωρήσει από την διοίκηση της ΕΛΒΟ, η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Έκτοτε, το Διοικητικό Συμβούλιο της EΛΒΟ αποτελείται αποκλειστικά από εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα και με σκοπό να συνδράμει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την εξυγίανση ή και την αποκρατικοποίηση της ΕΛΒΟ, η εταιρεία μας με επιστολή της προς τους αρμοδίους Υπουργούς της Κυβέρνησης τόσο τον μήνα Σεπτέμβριο έτους 2010 όσο και στις αρχές του τρέχοντος μηνός, εξέφρασε την πρόθεσή της να θέσει το πακέτο των μετοχών της υπό τον διαπραγματευτικό έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, υποσχόμενη να μεταβιβάσει αυτό προς τον αγοραστή που θα επιλεγεί με τους ίδιους όρους που θα ισχύσουν για τις μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου, εξουσιοδοτώντας ταυτόχρονα τους αρμοδίους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να την εκπροσωπήσουν εν λευκώ στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Εναλλακτικά και για τη διευκόλυνση του Ελληνικού Δημοσίου στην ολοκλήρωση των εν λόγω διαδικασιών, εξεδήλωσε την πρόθεσή της να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην ΕΛΒΟ, έναντι συμβολικού τιμήματος, επιδεικνύοντας την ειλικρινή διάθεσή της και την εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς για να δοθεί οριστική λύση που θα εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό μέλλον για την ΕΛΒΟ.

Σημειώνεται ότι, ο Όμιλος Μυτιληναίος απέκτησε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, το 43% των μετοχών της ΕΛΒΟ τον Αύγουστο του 2000 έναντι ποσού 12,2εκ €.

Στη συνέχεια και μέσω των αυξήσεων κεφαλαίου που πραγματοποίησε η ΕΛΒΟ το 2001 και 2003, ο Όμιλος Μυτιληναίος κατέβαλε συνολικά 7εκ € διαμορφώνοντας την αξία της συμμετοχής του σε 19,2εκ €, εκ των οποίων τα 15,9εκ € αφορούν στην αξία συμμετοχής της μητρικής εταιρείας, Μυτιληναίος Α.Ε., και τα υπόλοιπα 3,3 εκ € στην αξία συμμετοχής συνδεδεμένης εταιρείας του Ομίλου.

Απο την αρχική εξαγορά έως και σήμερα, ο Όμιλος Μυτιληναίος έχει αναγνωρίσει βάσει του ποσοστού συμμετοχής του στα αποτελέσματα της ΕΛΒΟ, συνολικές ζημιές ποσού 5,9εκ €, μειώνοντας ισόποσα την αξία της συμμετοχής του, η οποία ανέρχεται πλέον στα 13,3εκ €. Το εν λόγω ποσό αποτελεί και το μέγιστο της ζημίας που μπορεί να καταγραφεί από τον Όμιλο σε σχέση με τη συμμετοχή του στην ΕΛΒΟ, η διατήρηση της οποίας δεν δικαιολογείται πλέον επιχειρηματικά από τον Όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v