Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Λειτουργία μονάδων σε Κομητηνή-Τίρανα

Ξεκίνησε η πλήρης παραγωγική λειτουργία των νέων γραμμών παραγωγής της Αλουμύλ σε Κομοτηνή και Τίρανα, ύψους 5 και 8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγική δυνατότητα του ομίλου με επιπλέον 13.000 τόνους αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού προφίλ.

Αλουμύλ: Λειτουργία μονάδων σε Κομητηνή-Τίρανα
Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τέθηκαν οι νέες γραμμές παραγωγής από θυγατρικές της Αλουμύλ στα βιομηχανικά συγκροτήματα της Κομοτηνής (θυγατρική ΑΛΟΥΚΟΜ, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής) και των Τιράνων (θυγατρική ALUMIL ALBANIA).

Σχετική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει πως οι νέες γραμμές παραγωγής είναι συνολικού ύψους πέντε και οκτώ εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου με 13.000 επιπλέον τόνους αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού προφίλ, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρεται και στα μεγέθη πρώτου εξαμήνου 2004, υπενθυμίζοντας ότι ”έτρεξε” με ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων του ομίλου της τάξης του 30% για την ελληνική αγορά (σε ποσότητες) και 44% για το εξωτερικό (σε ποσότητες), επισημαίνοντας ότι ο όμιλος ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις για το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου, σε αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά προφίλ, σε εξαρτήματα και συστήματα αυτοματισμών, ενώ επιβραβεύεται η επιθετική εξαγωγική πολιτική της ΑΛΟΥΜΥΛ στις δυτικές αγορές.

Σημαντικής ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι και η εικόνα των πωλήσεων του 9μήνου.

Τέλος, σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση ανέγερσης του εργοστασίου στο Βελιγράδι στις αρχές του επόμενου έτους, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη απόδοση του εργοστασίου της ALPRO στη Βοσνία (www.alpro-vl.com), η ΑΛΟΥΜΥΛ αποκτά συνολική παραγωγική δυναμικότητα 80.000 τόνων ετησίως περίπου, αποτελώντας το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής συστημάτων αλουμινίου των Βαλκανίων και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v