Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,17 ευρώ εκτιμά η Eurobank Sec

Στα 0,17 ευρώ θα διαμορφωθεί το μέρισμα που θα διανείμει ο ΟΤΕ για τη χρήση του 2010 εκτιμά η Eurobank Sec στο πρωινό της report (11/02) τονίζοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερο.

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,17 ευρώ εκτιμά η Eurobank Sec

Τα 600 από τα 900 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε μέσω κοινοπρακτικού δανείου ο ΟΤΕ θα κατευθυνθούν τελικά στην αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών του που ωριμάζουν σύντομα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Οργανισμό να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή και άρα να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Securities, oι εξελίξεις που σχετίζονται με την αναχρηματοδότηση προβλέπεται να επιτρέψουν στον οργανισμό να διανείμει μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι δεν επαληθεύτηκε το χειρότερο σενάριο, κατά το οποίο ο Οργανισμός θα έπρεπε να αναχρηματοδοτήσει πλήρως υποχρέωσή του ύψους 1,4 δισ. ευρώ και το Νοέμβριο άλλη ύψους 600 εκατ. ευρώ με κόστος χρέους στο 7%.

Μετά τον «γρίφο της αναχρηματοδότησης» που επιλύθηκε, αναφέρει η χρηματιστηριακή, το επόμενο θέμα που θα καθορίσει την πορεία των μετοχών θα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη συμφωνία για τη σύναψη του κοινοπρακτικού δανείου του Οργανισμού η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ήταν μια εξέλιξη προεξοφλημένη από την αγορά.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ θα ανακοινώνει αποτελέσματα για το Q4 και το σύνολο του 2010 στις 25 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v