Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG: Η ΓΣ ενέκρινε τη συγχώνευση με Δίας

Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Eurobank η προτεινόμενη απορρόφηση της εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ από την τράπεζα. Πράσινο φως στη νέα σχέση ανταλλαγής 5,3 μετοχών ΔΙΑΣ για κάθε μία μετοχή Eurobank.

ΕFG: Η ΓΣ ενέκρινε τη συγχώνευση με Δίας
Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Eurobank η προτεινόμενη απορρόφηση της εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ από την τράπεζα.

Το σώμα των μετόχων έδωσε το πράσινο φως στη νέα σχέση
ανταλλαγής 5,3 μετοχών της ΔΙΑΣ για κάθε μία μετοχή της Eurobank.

Σημειώνεται ότι η αρχική σχέση ανταλλαγής ήταν 6,2 μετοχές της ΔΙΑΣ για κάθε μία μετοχή της Eurobank.

"Η αλλαγή της σχέσης ανταλλαγής προέκυψε δεδομένων των συνθηκών, οι οποίες έχουν αλλάξει από τις 22 Οκτωβρίου έως σήμερα, και θεωρούμε πως είναι απόλυτα ισορροπημένη και σωστή και για τους μετόχους των δύο εταιριών", τόνισε ο CEO της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος.

Εν τω μεταξύ, με την κίνηση αυτήν ο όμιλος της Eurobank ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκειά του, κίνηση που συμβαδίζει σύμφωνα, με τον κ. Νανόπουλο, και με την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία με την πώληση του 70% της PolBank.

"Η PolBank δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, προσέφερε στον όμιλο 490 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική ρευστότητα που παρέχει στην τράπεζα αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ".

Μετά την πώλησή της, η Eurobank θα συμμετέχει στη νέα τράπεζα που θα προκύψει με ποσοστό 13%, απολαμβάνοντας σε βάθος χρόνου σημαντικά οφέλη από την ταχέως αναπτυσσόμενη τραπεζική αγορά της Πολωνίας, επισήμανε ο κ. Νανόπουλος.

--- Μετοχή

Ερωτηθείς για την πορεία του τίτλου, ο CEO υποστήριξε: "Προφανώς, σε αυτήν την ανεπανάληπτη κρίση, η συμπεριφορά της μετοχής της τράπεζας ήταν αποκαρδιωτική, όμως, σε σχέση είτε με 2,5 χρόνια πριν είτε με 1 χρόνο νωρίτερα, η συμπεριφορά της συγκριτικά με τις άλλες τραπεζικές μετοχές είναι καλύτερη".

--- Κόστος, επιτόκια

Σχετικά με τη μείωση των διαχειριστικών δαπανών, ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως η τράπεζα προχωρά σε μείωση μέσα σε μία τριετία (2009 - 2011) κατά 12% των διαχειριστικών της δαπανών (6% το 2009, 3% το 2010 και 3% το 2011), παρότι, εκτός των συνόρων, όπως στην Κύπρο, στην Τουρκία και στην Πολωνία, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια ταμιευτηρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ανέφερε ότι έχουν μειωθεί, ακολουθώντας την πορεία των επιτοκίων που προσδιορίζονται από την ΕΚΤ.

"Ωστόσο, εμείς, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε στον πελάτη, ενισχύουμε τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου με παράλληλες εξειδικευμένες παροχές, π.χ. υπηρεσίες υγείας".

Τέλος, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η τράπεζα στηρίζει και ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, μέσα από εξωστρεφείς τομείς και πολιτικές.

"Πράσινο φως" και από τη ΓΣ της Δίας ΑΕΕΧ

Οι μέτοχοι της Δίας ΑΕΕΧ ενέκριναν κατά τη σημερινή β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση τη συγχώνευση μέσω απορρρόφησης της εισηγμένης από τη Εurobank, με βάση τη νέα βελτιωμένη σχέση ανταλλαγής.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αρκετοί μέτοχοι μειοψηφίας εξέφρασαν και πάλι αντιρρήσεις για τη νέα προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurobank για τις αποφάσεις της ΓΣ:

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ανακοινώνει ότι η μετ' αναβολή Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εurobank, που συνήλθε σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2011, με απαρτία 55,59% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των κοινών μετοχών, αποφάσισε τα ακόλουθα:

- Τη συγχώνευση της Εurobank με την εταιρεία "ΔΙΑΣ Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου" ("ΔΙΑΣ"), με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

- Την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με σχέση ανταλλαγής 5,3 μετοχές της ΔΙΑΣ προς μία νέα μετοχή της Εurobank και μία παλαιά μετοχή της Εurobank προς μία νέα μετοχή της Εurobank.

- Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank λόγω:

i. της συγχώνευσης κατά ποσό €69.987.530,76, το οποίο αντιστοιχεί στο εισφερόμενο στη Εurobank μετοχικό κεφάλαιο της ΔΙΑΣ μειωμένο (α) κατά ποσό €25.286.867,92, που αντιστοιχεί στη συνολική ονομαστική αξία 27.485.726 μετοχών της ΔΙΑΣ που ανήκουν στην Eurobank, και (β) κατά ποσό €1.667.607,64, που αντιστοιχεί στη συνολική ονομαστική αξία 1.812.617 μετοχών της ΔΙΑΣ που ανήκουν στην ίδια και

ii. κατά ποσό €2.661.422,86, προερχόμενο από μέρος της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, για λόγους στρογγυλοποίησης της ονομαστικής αξίας της νέας κοινής μετοχής της Εurobank, η οποία μεταβάλλεται από €2,75 σε €2,81. Μετά τις ανωτέρω αυξήσεις, το μετοχικό κεφάλαιο της Εurobank θα ανέρχεται σε €2.503.910.079,87 και θα διαιρείται σε 898.448.427 συνολικά μετοχές, εκ των οποίων α) 552.948.427 κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας €2,81 η κάθε μία, και σε β) 345.500.000 προνομιούχες, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εκδοθείσες σύμφωνα με το ν. 3723/2008, ονομαστικής αξίας €2,75 η καθεμία.

- Την αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 6 του καταστατικού.
- Την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη ρύθμιση των διαδικαστικών θεμάτων και των τεχνικών λεπτομερειών για την έκδοση και έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και για την άμεση εκποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που τυχόν προκύψουν από την ανωτέρω αύξηση και την απόδοση στους δικαιούχους του προϊόντος της εκποίησης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής:
Υπέρ: 279.530.951 (93,37%)
Κατά: 193.127 (0,06%)
Αποχή: 19.655.403 (6,57%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v