Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Θυγατρική στη Ρωσία μέσω Κύπρου

Στη μετατροπή του γραφείου αντιπροσωπείας που διαθέτει η Eurobank Κύπρου στη Ρωσία σε θυγατρική εταιρία προτίθεται να προχωρήσει η τράπεζα, ενώ εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεις με τίτλο "Go Internantional".

Eurobank: Θυγατρική στη Ρωσία μέσω Κύπρου
Στη μετατροπή του γραφείου αντιπροσωπείας που διαθέτει η Eurobank Κύπρου στη Ρωσία σε θυγατρική εταιρία προτίθεται να προχωρήσει η τράπεζα, χρησιμοποιώντας ως κέντρο τη Μόσχα και έχοντας παράρτημα στην Πετρούπολη.

Επιπλέον, υπάρχει μια ευρεία σειρά επεκτατικών σχεδίων για τη Eurobank Κύπρου, η οποία έκλεισε το 2010 με καταθέσεις 1,9 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 784 εκατ. και καθαρά κέρδη 21,7 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

Η προσέγγιση της κυπριακής ομογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία είναι ισχυρή σε αριθμό και διακρίνεται από υψηλό μέσο εισόδημα (private banking, δανεισμός επιχειρήσεων κ.λπ.).

Η υλοποίηση σταυροειδών συνεργασιών της τράπεζας στην Κύπρο με τις θυγατρικές του ομίλου στις υπόλοιπες χώρες.

• Η στόχευση, σε βάθος χρόνου, μέσω της Κύπρου και άλλων αγορών, όπως η Κίνα, η Ινδία κ.ά.

Οι κυριότερες δραστηριότητες της τράπεζας στην Κύπρο είναι τα κέντρα διεθνών επιχειρήσεων, το private banking, η εταιρική και επενδυτική στρατηγική κ.λπ.

Κίνηση εξωστρέφειας 

Τις  εκδηλώσεις με τίτλο "Go International" εγκαινιάζει σήμερα στην Κύπρο ο όμιλος Eurobank, καθώς πιστεύει ότι η διεθνοποίηση θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να ξεπεράσει τα τρέχοντα προβλήματά της.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην Κύπρο θα συναντηθούν εκατοντάδες επιχειρηματίες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες. Θα προσέρχονταν και άλλοι 15 επιχειρηματίες από την Αίγυπτο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Στόχος της Eurobank μέσα στην επόμενη διετία είναι να υπάρξουν άλλοι επτά σταθμοί συνάντησης επιχειρηματιών και να ακολουθήσει τελικά και μία όγδοη συνάντηση στην Αθήνα.

Στις προθέσεις του ομίλου είναι η συμβολή του σε μια ελεύθερη ζώνη εμπορίου και συναλλαγών, η οποία θα περιλαμβάνει τη Μεσόγειο και την ανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v