Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχαρητήρια σε Τράπεζα Πειραιώς από τη WSJ

Συγχαρητήρια προς τον Α. Μάνο της Τράπεζας Πειραιώς που "έφερε σε πέρας μία από τις πιο απίθανες αυξήσεις κεφαλαίου" δίνει η "WSJ", προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα προβλήματα στη διατραπεζική δεν έχουν ακόμη λυθεί.

Συγχαρητήρια σε Τράπεζα Πειραιώς από τη WSJ
 "Μία καλή ημέρα για τις ελληνικές τράπεζες". Αυτό είναι το σχόλιο της γνωστής στήλης "Heard on the Street" της "Wall Street Journal", όπου η εφημερίδα δίνει συγχαρητήρια στον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλέξανδρο Μάνο, ο οποίος "έφερε σε πέρας μία από τις πιο απίθανες αυξήσεις κεφαλαίου που έχει δει φέτος η αγορά".

Η "WSJ" επισημαίνει ότι η τράπεζα "δεν τα πήγε και άσχημα", εάν συνυπολογιστεί ότι η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 3% φέτος, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση και οι τράπεζες παραμένουν εκτός χρηματαγορών, εν μέσω φόβων περί κρατικής χρεοκοπίας.

"Είναι αμφίβολο όμως εάν η Πειραιώς θα έχει ιδιαίτερα άμεσα οφέλη από την αύξηση κεφαλαίου". επισημαίνει η "WSJ" και συμπληρώνει πως" αν και η τράπεζα έχει τώρα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 9,8% από 7,8%, υπάρχουν ελάχιστες προοπτικές πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, ενόσω το κράτος παραμένει αποκλεισμένο από τις αγορές".

"Ο κ. Μάνος θα προσπαθήσει να πείσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες να ανοίξουν τις overnight και πολύ βραχυπρόθεσμες γραμμές πίστωσης στη διατραπεζική αγορά" αναφέρει η εφημερίδα, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα είναι μία μακρά διαδικασία.

"Το ότι οι επενδυτές είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το άλμα πίστης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Πειραιώς και για το ευρύτερο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", αναγνωρίζει η εφημερίδα και αναφέρεται στις προοπτικές μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

"Ίσως μία μέρα όλα αυτά να επιτρέψουν στην Πειραιώς να διαπραγματεύεται πιο κοντά στη λογιστική της αξία, αλλά θα πρέπει να περιμένει πολύ", καταλήγει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v