Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank:Ανανεώνει τη χορηγία στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο όμιλος Eurobank EFG και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσαν τη νέα τριετή πολιτιστική συνεργασία τους για τον Κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής».

Εurobank:Ανανεώνει τη χορηγία στο Μέγαρο Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο όμιλος Eurobank EFG και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσαν τη νέα τριετή πολιτιστική συνεργασία τους για τον Κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής».
 
Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την κυρία Μαριάννα Λάτση και τον κύριο Ιωάννη Μάνο.

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ, τις θερμές ευχαριστίες του προς την κυρία Μαριάννα Λάτση προσωπικά καθώς και προς τις Διοικήσεις του ομίλου της Eurobank EFG και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, για τη στήριξη τους προς το Μέγαρο Μουσικής η οποία άρχισε το 1994, όταν μοιράστηκαν το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη για την ανάδειξη της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και του εκπαιδευτικού έργου της.

Σήμερα, 17 χρόνια μετά, το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζοντας την πορεία του, διαμορφώνει και υλοποιεί μια νέα μεγάλη συνεργασία με έναν εκ των κορυφαίων πολιτιστικών οργανισμών του κόσμου, τη Σκάλα του Μιλάνου, με τη χορηγία του ομίλου Eurobank EFG και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η κυρία Μαριάννα Λάτση στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι η οικονομική υποστήριξη της πολιτιστικής σύμπραξης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Σκάλα του Μιλάνου δεν εντάσσεται απλά στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της Τραπέζης και του Ιδρύματος. «Δεν αντιμετωπίζουμε την τριετή αυτή συνεργασία ως ένα τμήμα του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας και ανταπόδοσης.

Η στήριξη της κορυφαίας αυτής πρωτοβουλίας του Μεγάρου αγκαλιάστηκε από όλους μας ως πράξη ευγνωμοσύνης προς τον μεγάλο οραματιστή του πολιτισμού Χρήστο Λαμπράκη αλλά και ως χρέος προς την πατρίδα μας που, παρά τη μεγάλη κρίση και τις δυσκολίες, δεν επιτρέπεται να στερηθεί των ευκαιριών που προάγουν την πνευματική καλλιέργεια καθώς αυτή συνδυάζεται με την απόλαυση καλλιτεχνικών γεγονότων υψηλής στάθμης» .

Με τη νέα αυτή χορηγία η Διοίκηση του ομίλου της Eurobank EFG και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Νανόπουλος, ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το έργο που αυτό επιτελεί σαν κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Συνεπής αρωγός της Τέχνης και του Πολιτισμού η Eurobank EFG τόλμησε να στηρίξει δυναμικά το 1994 μια νεαρή ορχήστρα εγχόρδων. Χάρις σ’ αυτή την αποκλειστική και πολύτιμη χορηγία η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής κατόρθωσε με εμφανίσεις σε μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, με συμμετοχή σε μεγάλες παραγωγές, με πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο και δραστηριότητα στην ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία να αποσπάσει όχι μόνο την εύνοια της κριτικής αλλά κυρίως την αποδοχή από το μεγάλο κοινό.

Η νέα χορηγία, τριετούς διάρκειας, έχει ως αντικείμενο τον Κύκλο «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής» στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας που πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το σημαντικότερο λυρικό θέατρο στον κόσμο, το Teatro alla Scala του Μιλάνου. Βασική παράμετρος στη χορηγική δράσης της Eurobank EFG είναι η προσφορά στην παιδεία και την εκπαίδευση.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-πρόταση μουσικής δράσης για σχολικές ομάδες, που θα λειτουργήσει παράλληλα με την πρώτη όπερα της πολιτιστικής συνεργασίας του Μεγάρου με τη Σκάλα, με στόχο να εισαγάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v