Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Επαφές για τα swaps με Ελληνες παραγωγούς

Συναντήσεις κατά μόνας με τους Ελληνες ανεξάρτητους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς (Elpedison, ΤΕΡΝΑ, όμιλος Μυτιληναίος κ.α.) πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η PriceWaterhouseCoopers.

ΔΕΗ: Επαφές για τα swaps με Ελληνες παραγωγούς
Συναντήσεις κατά μόνας με τους Ελληνες ανεξάρτητους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς (Elpedison, ΤΕΡΝΑ, όμιλος Μυτιληναίος κ.α.) πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η PriceWaterhouseCoopers με αντικείμενο την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για swaps ενέργειας.

Η PWC ενεργώντας ως σύμβουλος του δημοσίου και της ΔΕΗ ενημέρωσε –στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει εξάλλου ξεκινήσει και η Ε.Ε.- περί των τεχνικών λεπτομερειών που συνοδεύουν την ισοδύναμη λύση απελευθέρωσης της αγοράς μέσω ανταλλαγής ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με ανεξάρτητες μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις πέραν των αντιρρήσεων των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών για την κατά τα φαινόμενα εξαίρεση τους από τη διαδικασία (όπως ήδη έχουν εκφραστεί από τον ΕΣΑΗ), δεν ετέθησαν ουσιαστικά ζητήματα και δεν προβλήθηκαν εναλλακτικές λύσεις που θα ικανοποιούσαν ενδεχομένως την πλευρά των Ελλήνων επενδυτών στην εγχώρια αγορά ενέργειας.

Σημειώνεται πάντως ότι η πρόσφατη δήλωση του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, κατά τον εγκαινιασμό της διαβούλευσης για τα swaps, υποδείκνυε ότι στη διαδικασία δεν θα έπρεπε να εξαιρεθούν εγχώριοι παίκτες παρά τους περιορισμούς που θέτει η ελληνική πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v