Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Πωλήσεις στο 1,3-1,5 δισ. το 2011

Πωλήσεις στο εύρος του 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2011 ο όμιλος Μυτιληναίου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες η διοίκηή του με αναλυτές. Τι ειπώθηκε για Μέτκα - Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Μυτιληναίος: Πωλήσεις στο 1,3-1,5 δισ. το 2011
Πωλήσεις στο εύρος του 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2011 ο όμιλος Μυτιληναίου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες η διοίκησή του με αναλυτές.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής Χρηματιστηριακής, στην ίδια συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ο όμιλος έως το τέλος του 2011 θα έχει ενεργειακό χαρτοφυλάκιο 1.200 ΜW σε εργοστάσια φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά τη Μέτκα, η διοίκηση περιμένει τα λειτουργικά της περιθώρια να παραμείνουν σταθερά, ενώ κατά την Εθνική Χρηματιστηριακή η ταμειακή θέση της εταιρίας θα φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ στο τρέχον έτος.

Όπως ειπώθηκε, εξάλλου, περί του εργοστασίου συμπαραγωγής των 334 MW, η τελική απόφαση για την εμπορική του λειτουργία θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ η μονάδα που αποτελεί joint venture με τη Motor Oil θα είναι πλήρως λειτουργική στο τέλος του 2011.

Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, η διοίκηση ανέφερε πως αναμένει να επιτευχθεί μέση τιμή πώλησης στα 2.500 δολάρια ανά MT.

Συνολικά, όπως τονίζει η Εθνική Χρηματιστηριακή, η συνάντηση με τη διοίκηση της Μυτιληναίος επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου. Η ίδια η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "outperform".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v