Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Χρήση κυκλοπεντανίου στα ψυγεία

Η Frigoglass North America ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιλογή της χρήσης του κυκλοπεντάνιου(C5) ως μονωτικό υλικό για τα επαγγελματικά της ψυγεία υιοθετώντας την ίδια παραγωγική διαδικασία με όλα τα εργοστάσια της.

Frigoglass: Χρήση κυκλοπεντανίου στα ψυγεία
Η Frigoglass North America ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιλογή της χρήσης του κυκλοπεντάνιου(C5) ως μονωτικό υλικό για τα επαγγελματικά της ψυγεία υιοθετώντας την ίδια παραγωγική διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια της. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Frigoglass είναι ο πρώτος κατασκευαστής επαγγελματικών ψυγείων στις ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το κυκλοπεντάνιο για τη μόνωση των ψυκτικών θαλάμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τo C5 είναι ένα φυσικό υλικό, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μονωτικού αφρού πολυουρεθάνης και έχει εξαιρετικά χαμηλό δείκτη επίπτωσης στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (Global Warming Potential) ίσο με 11, μηδενική επίδραση στο στρώμα του όζοντος (Zero Ozone Depletion Potential), ενώ παραμένει στην ατμόσφαιρα για λίγες μόνο ημέρες πριν διασπαστεί πλήρως.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη δέσμευση της Frigoglass στην αξιοποίηση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και την υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της στα προγράμματα της αειφόρου ανάπτυξης τους. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μία ένδειξη της συμβολής της εταιρείας σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο κ. Fernand Saad, Επικεφαλής του Τεχνικού τμήματος της BASF Corp., έκανε το εξής σχόλιο: "Η απόφαση της Frigoglass να επενδύσει στη χρήση του κυκλοπεντανίου κατά τη διαδικασία παραγωγής στη μονάδα της Νότιας Καρολίνας, επιβεβαιώνει την στρατηγική της εταιρείας να παραμένει πρωτοπόρος στην παραγωγή ψυγείων φιλικών προς το περιβάλλον. Η Frigoglass είναι ο πρώτος κατασκευαστής επαγγελματικών ψυγείων στις ΗΠΑ που χρησιμοποιεί κυκλοπεντάνιο ως μονωτικό υλικό.

Το κυκλοπεντάνιο είναι ένα προϊόν ελεύθερο από ενώσεις αλογόνων, με μηδενική επίπτωση στο στρώμα του Όζοντος (Zero Ozone Depletion) και σχεδόν μηδενική συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (δείκτης GWP ίσος με 11), το οποίο βοηθά να διατηρείται η κατάλληλη θερμοκρασία στο εσωτερικό των ψυγείων για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να απαιτείται επιπλέον κατανάλωση ενέργειας."

Ο κ. David Thomson, Διευθυντής εργοστασίου της Frigoglass στη Β. Αμερική σχολίασε σχετικά:
Frigoglass παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευση της αφενός να προσφέρει στους πελάτες της λύσεις ανώτερης ποιότητας που καλύπτουν πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες τους στην ψύξη ενώ συνεχίζει να επικεντρώνεται στην καινοτομία και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η δημιουργία προιόντων φιλικών προς το περιβάλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Frigoglass, που παραμένει πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τομέα. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν τα προϊόντα MiraCool, μια ολοκληρωμένη σειρά επαγγελματικής ψύξης για την αγορά της Β. Αμερικής, η οποία διαθέτει δείκτη ενεργειακής απόδοσης (Energy Star Performance), πλαστικά μέρη του ψυγείου από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και, πρόσφατα, οικολογικό μονωτικό υλικό."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v