Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς θα αποπληρώσει ομολογιακό 1,4 δισ.

Με τη συναίνεση της Deutsche Telekom φαίνεται πως διευθετήθηκε τελικά το θέμα της επιστροφής 1,4 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ σε ομολογιούχους, για ομόλογο που λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΟΤΕ: Πώς θα αποπληρώσει ομολογιακό 1,4 δισ.
Λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου το ομόλογο που είχε εκδώσει στο παρελθόν ο ΟΤΕ, που θα πρέπει να επιστρέψει 1,4 δισ. ευρώ στους ομολογιούχους. Αν και προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί θέμα πριν από λίγες εβδομάδες, τελικά διευθετήθηκε με τη συναίνεση της γερμανικής μητρικής Deutsche Telekom, όπως πληροφορείται η στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" της "Ελευθεροτυπίας".

Σύμφωνα με τη στήλη, ο ΟΤΕ θα συνεισφέρει ένα σημαντικό μέρος των ρευστών διαθεσίμων του, κάπου 500 εκατ. ευρώ από 900 εκατ. ευρώ συνολικά, και θα δανειστεί ένα ποσό κοντά στα 400 - 500 εκατ. ευρώ από consortium τραπεζών. Στο τελευταίο θα συμμετέχει τουλάχιστον μία ελληνική τράπεζα αλλά και ξένες. Τα υπόλοιπα θα προέλθουν από την Deutsche Telekom υπό τη μορφή δανείου.

Σημειώνει ότι ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει άλλη μία λήξη ομολόγων για μικρότερο ποσό τον επόμενο Νοέμβριο.

Πάντως, η στάση της D.T. στο θέμα του δανείου του ΟΤΕ ίσως είναι ενδεικτική της γενικότερης στάσης που κρατά η γερμανική κυβέρνηση σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Κοινώς, βάζει όρους για να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή στήριξης, σχολιάζει η στήλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v