Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροποποίηση καταστατικού από Εθνική Ασφαλιστική

Την τροποποίηση του καταστατικού της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το άρθρο 30, αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γ.σ. της εταιρίας, με στόχο την ενίσχυση του διοικητικού σχήματος. Κατόπιν της παραπάνω μεταβολής ο κ. Τάσσος Παγώνης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή.

Τροποποίηση καταστατικού από Εθνική Ασφαλιστική
Την τροποποίηση του καταστατικού της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το άρθρο 30, αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, με απαρτία 79,59%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τροποποίηση αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυση του διοικητικού σχήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τρόπο ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, οι συνέργιες με την Εθνική Τράπεζα.

Κατόπιν της παραπάνω μεταβολής, που προβλέπει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, να ορίζει μέχρι δύο Γενικούς Διευθυντές, όπως επίσης και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές, ο κ. Τάσσος Παγώνης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας με χαρτοφυλάκιο τους Παραγωγικούς Κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, τις Διευθύνσεις Πληροφορικής, Οργάνωσης & Ποιότητας, καθώς και τα θέματα Bancassurance.

Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Πωλήσεων της εταιρίας είναι ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης.



Η πλήρη ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σας γνωστοποιούμε τις τροποποιήσεις του καταστατικού της εταιρίας μας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2004, στο Μέγαρο Θ.Καρατζά της ΕΤΕ.

Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω με πλειοψηφία 79,59% των μετόχων της εταιρίας μας, ομόφωνα.

1. Καταργείται η παράγραφος 7 του άρθρου 22 του καταστατικού, ως περιττή, η δε παράγραφος 6 του ιδίου άρθρου αντικαθίσταται ως ακολούθως: Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να ορίζει, μεταξύ των μελών του, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, στον οποίο εκχωρεί, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 31 του Καταστατικού, το σύνολο ή μέρος της διαχειριστικής και εκπροσωπευτική εξουσίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος όταν προέρχεται από τα υπαλληλικά στελέχη της εταιρίας κατέχει την ανώτατη βαθμίδα της υπαλληλικής ιεραρχίας. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει ο ή οι Γενικοί Διευθυντές.

2. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 23 η αναφορά περί απαγόρευσης του Ανταγωνισμού όσον αφορά τον Γενικό Διευθυντή τίθεται στον πληθυντικό, καθόσον θα ορίζονται μέχρι δύο Γενικοί Διευθυντές.

3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 26 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Αντίγραφα ή αποσπάσματα των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράφονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους Γενικούς Διευθυντές ή τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Καταργούνται οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 27 ως περιττοί.

5. Το άρθρο 30 του Καταστατικού αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Διευθύνοντος Συμβούλου ορίζονται μέχρι δύο Γενικοί Διευθυντές της εταιρίας. Στην περίπτωση ορισμού δύο Γενικών Διευθυντών, ο ένας εξ αυτών θα πρέπει να προέρχεται από την υπαλληλική ιεραρχία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, με απόφασή του, καθορίζει τις αρμοδιότητες των Γενικών Διευθυντών. Στην περίπτωση που ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν προέρχεται από τα υπαλληλικά στελέχη της εταιρίας, οι Γενικοί Διευθυντές, κατέχουν την ανώτατη βαθμίδα στην υπαλληλική ιεραρχία, εφόσον π ροέρχονται από τα υπαλληλικά στελέχη της εταιρίας.

Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου ή του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να ορισθούν Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές της εταιρίας, οι αρμοδιότητες των οποίων καθορίζονται με αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου. Στην περίπτωση που ορίζεται ένας Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής θα πρέπει να προέρχεται από την υπαλληλική ιεραρχία. Στην περίπτωση που ορίζονται πλείονες του ενός, τουλάχιστον το ήμισυ εξ αυτών πρέπει να προέρχεται από την υπαλληλική ιεραρχία. Στην περίπτωση που ορίζεται μονός αριθμός Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών, η πλειοψηφία θα προέρχεται από την υπαλληλική ιεραρχία.

Στην περίπτωση που ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι Γενικοί Διευθυντές δεν προέρχονται από τα υπαλληλικά στελέχη της εταιρίας, ο ή ο ι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές που προέρχονται από υπαλληλικά στελέχη της εταιρίας κατέχουν την ανώτατη βαθμίδα στην υπαλληλική ιεραρχία.

6. Το άρθρο 31 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Η εταιρία εκπροσωπείται σε Δικαστήρια οποιουδήποτε βαθμού από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή έναν από τους Γενικούς Διευθυντές. Αν επιβάλλεται να γίνει αυτοπρόσωπη εμφάνιση της εταιρίας ενώπιον Δικαστηρίου, της Εισαγγελικής ή άλλης Δικαστικής Αρχής, ή αν η Εταιρία πρόκειται να δώσει όρκο, η εμφάνιση και η δόση όρκου γίνονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή από έναν πό τους Γενικούς Διευθυντές ή από υπάλληλο της εταιρίας, που ορίζεται είτε από το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Σε περί πτωση που πρόκειται για υπόθεση των Υποκαταστημάτων, την εταιρία εκπροσωπούν νόμιμα και ο Προϊστάμενος ή ο Αναπληρωτής του οικείου Υποκαταστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v