Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Η S&P αναβάθμισε το outlook σε ”θετικό”

Το outlook της για την Τράπεζα Πειραιώς αναβάθμισε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Standard & Poor’s σε ”θετικό” (”positive”) από ”σταθερό” (”stable”), ενώ επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις ”BBB” και ”Α2” για την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση.

Πειραιώς: Η S&P αναβάθμισε το outlook σε ”θετικό”
Το outlook της για την Τράπεζα Πειραιώς αναβάθμισε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Standard & Poor’s σε ”θετικό” (”positive”) από ”σταθερό” (”stable”).

Ταυτόχρονα, ο οίκος επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις του ”BBB” και ”A2” σε ό,τι αφορά την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση, αντίστοιχα.

Η ανοδική αναθεώρηση αποδίδεται από τον οίκο στη διαρκή βελτίωση των χρηματοοικονομικών επιδόσεων της τράπεζας, ενώ κατά την S&P αντανακλά τη βελτιούμενη κερδοφορία του ιδρύματος, την επιτυχή στρατηγική ανάπτυξης, την ισχυρή κεφαλαιοποίηση, αλλά και τις προοπτικές να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε ό,τι αφορά το (ακόμη υψηλό) λειτουργικό κόστος.

Η πιθανότητα αναβάθμισης θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Πειραιώς να κατακτήσει και να διατηρήσει επίπεδο κερδοφορίας περισσότερο αντίστοιχο με το risk profile της, αλλά και από την ύπαρξη αποδείξεων για την πιστωτική ποιότητα των μεγάλων δανείων που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v