Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Συγκυριακή η μείωση κερδών στο εξάμηνο

Κάμψη στις πωλήσεις και σημαντική υποχώρηση στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφάνισε ο όμιλος της Profile στο πρώτο εξάμηνο του 2004. Η Profile χαρακτηρίζει συγκυριακή την εικόνα των αποτελεσμάτων και αναφέρει οτι αναμένει μεγάλη βελτίωση έως το τέλος του έτους που θα ανατρέψει αυτή την εικόνα.

Profile: Συγκυριακή η μείωση  κερδών στο εξάμηνο
Σημαντική υποχώρηση των κερδών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής εμφάνισε η Profile στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της 30ης Ιουνίου 2004, οι πωλήσεις του ομίλου Profile εμφανίζουν 7,77% πτώση, διαμορφούμενες στα 3,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 3,8 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2003.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσιάζουν σημαντική υποχώρηση κατά 83,5% καθώς κατήλθαν στις 131,5 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 792,2 χιλιάδες ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της παρελθούσας χρήσης.

Σε επίπεδο μητρικής, παρά την κατά 7,58% αύξηση του κύκλου εργασιών, ο οποίος ανήλθε στα 2,33 εκατ. ευρώ σε σχέση με 2,16 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 67,71% και συγκεκριμένα στις 227,36 χιλιάδες ευρώ, σε σχέση με 703,5 χιλιάδες ευρώ πέρυσι.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Profile, τα αποτελέσματα εξαμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά από συγκυριακούς παράγοντες με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν πιστά τη δυναμική του ομίλου όπως αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί στα συνολικά αποτελέσματα χρήσεως.

Η διενέργεια δύο εκλογικών αναμετρήσεων, σε συνδυασμό με την προετοιμασία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων οδήγησε σε καθυστερήσεις των έργων τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στην ανάθεση δημοσίων έργων πληροφορικής, τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την εταιρία καθώς συμμετέχει, αυτόνομα και με ενώσεις, σε διαγωνισμούς προϋπολογιζόμενου ύψους άνω των 32 εκατ. ευρώ, ορισμένοι εκ των οποίων αναμένεται να έχουν τελεσφορήσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι η πιστή τήρηση του Business Plan, οι αυξημένες επενδύσεις για την διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του ομίλου και οι ενέργειες για την αύξηση των εργασιών σε κλάδους που πλήττονται λιγότερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία, επέδρασαν αρνητικά στο κόστος λειτουργίας κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο, με αποτέλεσμα τα περιθώρια μικτού κέρδους να παρουσιάζονται μειωμένα.

Η πορεία όμως αναμένεται να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες και τα αποτελέσματα στο τέλος της χρήσης αναμένεται να κινηθούν πλησίον των προβλέψεων της διοίκησης και του Business Plan της Profile.

Άλλωστε τα έργα, μεταξύ αυτών έργα με την SUNGARD στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα οποία η Profile βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων και οι αναμενόμενες τιμολογήσεις μέχρι το τέλος του έτους (συμπεριλαμβανομένων και τιμολογήσεων που αφορούν στα τρέχοντα έργα και στα επαναλαμβανόμενα συμβόλαια συντήρησης τα οποία γίνονται σε μεγάλο ποσοστό στο τέλος του έτους) διαμορφώνουν ήδη διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που παρουσιάζονται στο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v