Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υλοποίηση έργων για ΕΛΠΕ από Byte

Την υλοποίηση έργων που αφορούν, την ηλεκτρονική παρακολούθηση της εταιρικής αλληλογραφίας, τη διαχείριση δεδομένων και την προσαρμογή στο ευρώ, ανέλαβε η Byte για λογαριασμό της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια.

Υλοποίηση έργων για ΕΛΠΕ από Byte
H εταιρία Byte Computer, ανέλαβε για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων, την υλοποίηση έργων που αφορούν την ηλεκτρονική παρακολούθηση της εταιρικής αλληλογραφίας, το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης δεδομένων και τη προσαρμογή της εταιρίας στο ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα Ελληνικά Πετρέλαια ανέθεσαν στη Byte, την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου συστήματος διαχείρισης εγγράφων και εταιρικής αλληλογραφίας με σκοπό την αναβάθμιση της οργάνωσης, της επικοινωνίας και διακίνησης πληροφορίας στην εταιρία.

Η Byte, εγκατέστησε έναν εξυπηρετητή Lotus Domino Server και Lotus Notes clients στους προσωπικούς υπολογιστές του προσωπικού των ΕΛΠΕ για να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη και λειτουργία της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εγγράφων και εταιρικής αλληλογραφίας που βασίστηκε στο πακέτο Domino.doc της Lotus.

To σύστημα που παραδόθηκε και τέθηκε σε λειτουργία 3 μήνες από την ανάθεσή του, προσφέρει δυνατότητες όπως η διακίνηση εισερχόμενης, εξερχόμενης αλλά και εσωτερικής αλληλογραφίας, αρχειοθέτηση και διαχείριση εγγράφων με διαβαθμίσεις ιεραρχικότητας ανάλογα με τους αποδέκτες, τις υπηρεσίες και τις ομάδες εργασίας, αξιοποίηση εργαλείων σύνταξης και αναζήτησης αδόμητης πληροφορίας ανεξαρτήτως του συστήματος στο οποίο έχουν αποθηκευτεί και της μορφής τους, καταγραφή της πορείας ενός εγγράφου από την συγγραφή, την αναθεώρηση, την έγκριση, την τροποποίηση και την αρχειοθέτηση, κατανεμημένη επεξεργασία ενός εγγράφου από πολλά άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους ή και σε διαφορετικό χρόνο, ασφάλεια, ευελιξία, επεκτασιμότητα και συνεργασιμότητα για την προσθήκη νέων χρηστών, πολλαπλάσιου όγκου εγγράφων και ενσωμάτωση νέων εφαρμογών που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες του εγκατεστημένου συστήματος και ολοκλήρωση/συνεργασία με τα σημαντικότερα μέσα εισαγωγής και εξαγωγής αλληλογραφίας (fax, telex, scanners, office automation software).

Το έργο συντέλεσε στην δημιουργία εσωτερικών καλά οργανωμένων διαδικασιών διεκπεραίωσης του έργου του προσωπικού, μηχανοργάνωσε την επικοινωνία και την εταιρική αλληλογραφία και επιτάχυνε την ενημέρωση της Διοίκησης.

Η Byte, εγκατέστησε στα Ελληνικά Πετρέλαια ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δεδομένων ΙΒΜ TIVOLI STORAGE MANAGER(ΤSΜ) που περιλαμβάνει, ένα σύστημα IBM RS/6000 170 με λειτουργικό σύστημα ΑΙΧ, ένα IBM 3583 Ultrium Scalable Tape Library και το προϊόν λογισμικού Tivoli Storage Manager.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Byte ανέλαβε την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που αφορούν στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Tivoli Storage Manager καθώς και την εκπαίδευση των χρηστών.

Το νέο σύστημα διαχείρισης δεδομένων αναλαμβάνει να συλλέγει, να διαχειρίζεται, να διαφυλάσσει και να επαναφέρει δεδομένα από το σύνολο των εφαρμογών/λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, που καλύπτουν λογιστήριο, αποθήκες, παραγωγή (SAP server), ηλεκτρονική οργάνωση και επικοινωνία (Lotus Domino Server), διαχείριση εγγράφων (Lotus Domino Doc Server), τις βάσεις δεδομένων (Oracle), το κεντρικό σύστημα μηχανοργάνωσης (ΙΒΜ ΑS/400) και τα αρχεία των εξυπηρετητών της εταιρείας. Με την θέση σε λειτουργία του συστήματος διαχείρισης δεδομένων ΤSΜ, τα ΕΛΠΕ εξασφάλισαν την επιβιωσιμότητα των αρχείων και δεδομένων τους, γεγονός εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας για μία βιομηχανία πετρελαίου.

Η Βyte ανέλαβε και ολοκλήρωσε, την προσαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος των ΕΛΠΕ στο νόμισμα του ΕΥΡΩ (€). Στο πλαίσιο αυτό η Βyte συγκρότησε ειδική επταμελή ομάδα έργου που στελεχώθηκε από εξαιρετικά έμπειρο προσωπικό με στόχο την εποπτεία και υλοποίηση της μετατροπής του μηχανογραφικού συστήματος των ΕΛΠΕ από δραχμικό σε ΕΥΡΩ και την προσαρμογή στο νέο νόμισμα όλων των οικονομικών και εμπορικών εφαρμογών, με βάση τους νόμους και τις οικονομικές διατάξεις που έχουν ήδη θεσπισθεί. Επιπλέον ανέλαβε και την μετατροπή όλων των δεδομένων (μεγέθους 30GB περίπου) που περιέχουν δραχμικές αξίες σε ΕΥΡΩ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βyte, η μετάβαση στο ΕΥΡΩ για τα Ελληνικά Πετρέλαια στέφθηκε με επιτυχία καθώς το έργο τέθηκε σε πραγματική λειτουργία στον συμβατικά προβλεπόμενο χρόνο, την 1/1/2002 χωρίς προβλήματα και για τους 120 τελικούς χρήστες. Τα ΕΛΠΕ εμπιστεύθηκαν την τεχνογνωσία και την λύση που πρότεινε η Βyte διότι αυτή πρόσφερε, μία ισχυρή πληροφοριακή υποδομή ώστε να υποστηριχθούν οι τωρινές και μελλοντικές απαιτήσεις της επιχείρησης, αξιόπιστη προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων για την υποστήριξη των επιχειρησιακών διαδικασιών με το νέο πανευρωπαϊκό νόμισμα και απρόσκοπτη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων και των τεχνολογιών λογισμικού στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v