Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΚΑΤ: Αύξηση κερδών, υποχώρηση πωλήσεων

Αύξηση κερδοφορίας κατά 27% παρουσίασε στο α’ εξάμηνο του 2004 η εταιρία Intracom Κατασκευές, σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2003, ενώ υποχώρηση εμφάνισαν οι αντίστοιχες πωλήσεις.

ΙΝΚΑΤ: Αύξηση κερδών, υποχώρηση πωλήσεων
Αύξηση κερδοφορίας κατά 27% παρουσίασε το α’ εξάμηνο του 2004 η εταιρία Intracom Κατασκευές, σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2003, ενώ υποχώρηση εμφάνισαν οι αντίστοιχες πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Intracom Κατασκευές, η αύξηση της κερδοφορίας είναι αποτέλεσμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης της εταιρίας, που προχωρεί με γοργούς ρυθμούς από την αρχή του έτους, της εντατικοποίησης των δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιριών, τόσο στο εξωτερικό (Βαλκανικές χώρες) όσο και στο εσωτερικό, καθώς και της ενεργότερης συμμετοχής σε κοινοπρακτικά σχήματα.

Η φαινομενική υποχώρηση των πωλήσεων, είναι αποτέλεσμα της έντονης δραστηριοποίησης της εταιρίας σε θυγατρικές και σε κοινοπραξίες, η οποία εμφανίζεται στα έσοδα συμμετοχών με αύξηση 70% για το α’ εξάμηνο του 2004 σε σχέση με το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων, η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών 12,8 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει υπογράψει συμβάσεις ύψους 50.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα κινείται στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης, που στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:

* Έμφαση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βαλκανικές χώρες , όπου ήδη δραστηριοποιούνται θυγατρικές εταιρίες της

* Επέκταση σε νέους νευραλγικούς τομείς όπως το περιβάλλον, η διαχείριση φυσικών πόρων.

* Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης μεγάλων έργων.

* Έντονη συμμετοχή και δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα των οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v