Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Αύξηση στα αποτελέσματα ομίλου - μητρικής

Αύξηση 10,46% στον κύκλο εργασιών και 4,4% στα καθαρά κέρδη πρό φόρων σημείωσε η MLS Πληροφορική στο πρώτο εξάμηνο του 2004, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003, φτάνοντας τα 2,344 εκατ. ευρώ και 903.119 ευρώ αντίστοιχα. Αυξημένα παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του ομίλου.

MLS: Αύξηση στα αποτελέσματα ομίλου - μητρικής
Αύξηση κατά 10,46% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική στο πρώτο εξάμηνο του 2004 και ανήλθε στα 2,344 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση κατά 4,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2003 και ανήλθαν στα 903.119 ευρώ.



Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 2,361 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,97%, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 841.934 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,59%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της MLS Πληροφορική, η εταιρία αναμένει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις και στην κερδοφορία της για τη χρήση του 2004, γεγονός που αποδίδεται στην θετική αποδοχή των προϊόντων πλοήγησης της εταιρίας (MLS Navigator) καθώς και των προϊόντων γλωσσικής τεχνολογίας (MLS VoiceConnect).

Η γκάμα των προϊόντων πλοήγησης θα εμπλουτιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα με τη νέα έκδοση του μοντέλου NAV333i όσο και με νέα μοντέλα υπολογιστών χειρός.

Όλα τα μοντέλα πλοήγησης πλέον περιλαμβάνουν, πέρα από την Αθήνα, τον Πειραιά το υπόλοιπο Αττικής και όλη τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα και τον Βόλο, ενώ άμεσα θα ενσωματωθεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Επισημαίνεται, πως τόσο τα προϊόντα πλοήγησης όσο και το προσφάτως ανακοινωθέν MLS VoiceConnect, ανήκουν στην στρατηγική εκείνη κατηγορία των προϊόντων της εταιρίας που δεν απευθύνονται αποκλειστικά στους κατόχους ή χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά στο ευρύ κοινό.

Η θετική αποδοχή των προϊόντων αυτών αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί εντονότερα στα αποτελέσματα εννιαμήνου, για το οποίο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, αναφέρεται, ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση τριών έργων ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού για το Υπουργείο Παιδείας, και ήδη τα πρώτα πακέτα λογισμικού έχουν αποσταλεί καταρχήν σε 350 Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v