Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Πτώση 23,05% στα κέρδη ομίλου στο 6μηνο

Στα 25 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Intracom στο α΄ εξάμηνο του 2004, καταγράφοντας πτώση 23,05%, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 294,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 7,3%. Τι λένε Marfin, Εθνική και Π&Κ για Intracom - Intralot.

Intracom: Πτώση 23,05% στα κέρδη ομίλου στο 6μηνο
Στα 25 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Intracom στο α΄ εξάμηνο του 2004, καταγράφοντας πτώση 23,05% σε σχέση με τα 33,3 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το α΄ εξάμηνο του 2003, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργσιών της εταιρίας ανήλθε στα 294,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2004, καταγράφοντας πτώση 7,3%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περίοδου, που είχαν ανέλθει σε 319,0 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, τα προ φόρων κέρδη της Intracom στο α΄ εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 25,0 εκατ. ευρώ, έναντι 39,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση 36,3% εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής διαμορφώθηκε στα 239,1 εκατ. ευρώ, έναντι 270,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας πτώση 11,4%.

Η Marfin Analysis στο πρωινό της report, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Intracom, αναφέρει πως κινήθηκαν χαμηλότερα τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και των προβλέψεων της αγοράς.

Συμπληρώνει ωστόσο πως σε επίπεδο κύκλου εργασιών τα μεγέθη αντικατοπτρίζουν τις προβλέψεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες ο τζίρος του ομίλου στο σύνολο του έτους αναμένεται να φτάσει στα 625 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως παραμένει επιφυλακτική για την Intracom, ενώ συμπληρώνει πως οι προοπτικές του ομίλου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά του αφενός να αντισταθμίσει τη μειούμενη συνεισφορά του ΟΤΕ και αφετέρου να ανταγωνιστεί σε έναν κλάδο όπου οι συνθήκες είναι σκληρές.

Από την άλλη, και όσον αφορά στην Intralot, η Marfin Analysis αναφέρει πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ήταν υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ συμπληρώνει πως καθώς ο όμιλος ενοποίησε για πρώτη φορά τις δραστηριότητές του στην Πολωνία, τις ΗΠΑ, το Περού και την Κύπρο, αλλά και τις θυγατρικές Intralot Holdings και Intralot Technologies, τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα σε σχέση με τα περυσινά.

Πάντως, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως, καθώς τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της Intralot υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει την υποχώρηση των μεγεθών της Intracom στο εξάμηνο, τονίζοντας ωστόσο πως κατά την εκτίμησή της τα αποτελέσματα της εταιρίας στο β΄ εξάμηνο θα βελτιωθούν, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου τα καθαρά κέρδη να σημειώσουν κάμψη της τάξης του 20%.

Αναφερόμενη στο εξάμηνο της Intralot, η Εθνική Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ”καλά αποτελέσματα”.

Η Π&Κ εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της Intracom είναι ”μικτά”, ενώ επισημαίνει της αποδυνάμωση των περιθωρίων και της κερδοφορίας, διατηρώντας τη σύστασή της για ”underperform”. Η ίδια χρηματιστηριακή, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Intralot, υπογραμμίζει την ανάπτυξη των διεθνών θυγατρικών της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v