Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει... στις ομολογιακές εκδόσεις η Eurobank

Τον προσανατολισμό της EFG Eurobank προς τις συχνές εκδόσεις ομολόγων περιέγραψε στο euro2day.gr κορυφαίο στέλεχος του ομίλου, σχολιάζοντας την έκδοση-μαμούθ των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιμένει... στις ομολογιακές εκδόσεις η Eurobank
του Γιώργου Μαντέλα

”Αν χρειασθεί, έως το τέλος του έτους μπορεί να προχωρήσουμε στην έκδοση κι άλλου ομολογιακού. Κάποια στιγμή, όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα, οι τράπεζες θα προχωρούν σε μια τέτοια έκδοση ανά μήνα, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος χρηματοδότησης τους”, σημείωσε πριν από λίγο στο euro2day.gr κορυφαίο στέλεχος της EFG Eurobank Ergasias, σχολιάζοντας την έκδοση–μαμούθ, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η τράπεζα του ομίλου Λάτση.

”Αυτό που πρέπει να καταλάβει η αγορά είναι πως τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να βρουν πηγές κεφαλαίων, πέραν των καταθέσεων. Κι αυτό γιατί οι τελευταίες είναι άμεσα αναλήψιμες, ενώ οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν με την προοπτική της δεκαετίας, της πενταετίας ή της τριετίας. Αυτό τον χρονικό ορίζοντα προσφέρουν τα ομολογιακά δάνεια που εκδίδουμε, ενώ την προσπάθεια διευκολύνει τα μέγιστα το καλό όνομα της τράπεζας στο εξωτερικό, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της ΟΝΕ”, πρόσθεσε.

Και προέβλεψε ότι ”εμείς θα προχωρήσουμε και σε άλλες τέτοιες εκδόσεις στο άμεσο μέλλον, ενώ σε 3–4 χρόνια θα βγαίνει ένα κάθε μήνα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v