Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Θέλει να πουλήσει το 20% της Telecom Srbija

Από την τελική τιμή εξαρτηθεί η απόφαση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην πώληση ή όχι του ποσοστού 20% που κατέχει στην Telecom Serbia.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Θέλει να πουλήσει το 20% της Telecom Srbija
Από την τελική τιμή εξαρτηθεί η απόφαση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην πώληση ή όχι του ποσοστού 20% που κατέχει στην Telecom Serbia.

Πρόθεση πάντως του ΟΤΕ είναι να προχωρήσει στην πώληση αυτή, ανέφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμαζ στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ. Αν τελικώς η πώληση προχωρήσει, τα ποσά που θα εισπράξει ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιηθούν είτε για την αποπληρωμή δανείων είτε θα επενδυθούν για την αναβάθμιση του δικτύου του.

Ο κ. Τσαμάζ αναφερόμενος στην περίπτωση της Rom Telecom όπου το ρουμανικό κράτος προχωρά στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία, σημείωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί ήταν ασφυκτικά και έχει ζητηθεί τρίμηνη παράταση.

Αρχικώς η ρουμανική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον ΟΤΕ να κάνει γνωστές τις προθέσεις του επί του θέματος ως το τέλος του έτους. Από την πλευρά του ο ΟΤΕ έχει προσλάβει συμβούλους προκειμένου να μελετήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Για το θέμα της μείωσης μισθών στο προσωπικό του ΟΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι προς το παρόν το θέμα δεν έχει τεθεί εγγράφως από την πλευρά του μετόχου, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι αυτό πρόκειται να γίνει άμεσα.

Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε επίσης απευθυνόμενος στους μετόχους του ΟΤΕ ότι το 2011 θα είναι ένα έτος με δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον και για τον ΟΤΕ επιπλέον δυσκολία αποτελεί το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τον ρυθμιστή σε ότι αφορά την έγκριση της εμπορικής του πολιτικής.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ οι οποίοι λαμβάνοντας το λόγο καταφέρθηκαν εναντίον της στάσης που τηρεί η ΕΕΤΤ έναντι του ΟΤΕ.


Η ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε την 2.12.2010, κατά το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, με τη συμμετοχή (αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου) μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 67.19% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν και λήφθηκαν κατά πλειοψηφία αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

• Εγκρίθηκε η καταγγελία από 4-11-2010 της από 25-6-2009 σύμβασης μεταξύ της Εταιρείας και του πρώην Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο του όρου 9 αυτής.

• Εγκρίθηκε η σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν.2190/1920, μεταξύ της Εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου της και δόθηκε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την με αρ. 2861 συνεδρίασή του της 3ης Νοεμβρίου 2010, εξέλεξε ως νέο μέλος του τον κ. Μιχαήλ Τσαμάζ του Κοσμά, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του κ. Παναγή Βουρλούμη του Ανδρέα και για το υπόλοιπο της θητείας του τελευταίου, δηλ. μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v