Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Μείωση κερδών 6μήνου για όμιλο- μητρική

Υποχώρηση κατά περίπου 45% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Αλουμύλ Μυλωνάς για το α΄ εξάμηνο, ενώ αύξηση κατά 28,9% παρουσίασαν οι πωλήσεις του ομίλου. Πτώση κατά 83% σημείωσαν τα κέρδη της μητρικής για το ίδιο διάστημα.

Αλουμύλ: Μείωση κερδών 6μήνου για όμιλο- μητρική
Μείωση της τάξης του 45% εμφάνισαν στο εξάμηνο του 2004 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Αλουμύλ Μυλωνάς, διαμορφούμενα στα 2,84 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατά 28,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις του ομίλου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 78,15 εκατ. ευρώ.

Τα EDITDA διαμορφώθηκαν στα 12,88 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (13,53 εκ. ευρώ για το 6μηνο του 2003), επηρεαζόμενα από τα ενισχυμένα λειτουργικά έξοδα που συσσωρεύει το ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου.

Η μείωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις υψηλές αποσβέσεις οι οποίες έφτασαν τα 7,78 εκ. ευρώ περίπου, αυξημένες κατά 35% σε σχέση με το περσινό εξάμηνο.

Πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι στην ενοποίηση περιλαμβάνονται 11 νέες εταιρίες, οι οποίες δεν είχαν ενοποιηθεί κατά το πρώτο 6μηνο του 2003, κατά συνέπεια η σύγκριση δεν είναι ακριβής. Χωρίς τις νέες εταιρίες, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου θα έφθαναν τα 3,38 εκ. περίπου, μειωμένα κατά 35%.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,1%, στα 67,68 εκ. ευρώ για το 6μηνο του 2004, από 57,3 εκ. ευρώ περίπου του 6μήνου του 2003. Tα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 698 χιλ. ευρώ περίπου, έναντι 4 εκ. ευρώ περίπου του αντίστοιχου διαστήματος του 2003, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 83%.

Η πτωτική εικόνα της κερδοφορίας συνδέεται άμεσα, αφενός με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της μητρικής προς τις θυγατρικές της, με τιμές οι οποίες οδηγούν σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων, ιδιαίτερα στις αγορές του βιομηχανικού προφίλ της Δυτικής Ευρώπης και αφετέρου με την αύξηση των εξόδων που αφορούν τις νέες επενδύσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η Αλουμύλ.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, η κερδοφορία του Ομίλου αναμένεται να βελτιωθεί- βάσει και των αρχικών εκτιμήσεων της Διοίκησης - προς το τέλος του τρέχοντος έτους, (προσεγγίζοντας το επίπεδα του 2003), ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις της αύξησης κατά 10% (σε σχέση με τις πωλήσεις του 2003).

Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό του Ομίλου στο πρώτο 6μηνο του 2004 έφτασαν τα 22 εκ. ευρώ περίπου και το σύνολο του παγίου Ενεργητικού του Ομίλου ξεπερνά πλέον τα 178 εκ. ευρώ. Σημαντικό μέρος τους τροφοδότησε τα εργοστάσια της Αλβανίας, της Σερβίας και των ημεδαπών θυγατρικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v