Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Παράταση λίγων ημερών στο Sabattical

Παράταση λίγων ημερών αναμένεται να δώσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στο πρόγραμμα Sabattical, το οποίο με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις έληγε την Τετάρτη. Πόσοι εργαζόμενοι εντάχθηκαν.

Πειραιώς: Παράταση λίγων ημερών στο Sabattical
Παράταση λίγων ημερών αναμένεται να δώσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στο πρόγραμμα Sabattical, το οποίο με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις έληγε σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 150 εργαζόμενοι έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει στα 200 άτομα. Η ετήσια εξοικονόμηση από την εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να κυμανθεί στα 2 με 3 εκατ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση του προγράμματος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καλύπτεται ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα, με την μεγαλύτερη μάζα να προέρχεται από άτομα ηλικίας 25-30 ετών, νέες μητέρες και εργαζόμενοι που βρίσκονται πολύ κοντά στη σύνταξη.

Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά την ένταξη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα των τριών ετών και λιγότεροι εργαζόμενοι έχουν αιτηθεί για χρήση των 2 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προτείνει την αποχώρηση από την εργασία για 2 έτη με καταβολή των μηνιαίων αποδοχών μειωμένες κατά 40% και κατά 50% για όσους αποχωρήσουν για 3 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v