Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατέθεσε ο Π. Ψωμιάδης στην απολογία του

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ προέβη απολογούμενος στον 6ο τακτικό ανακριτή το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης.

Τι κατέθεσε ο Π. Ψωμιάδης στην απολογία του
Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ προέβη απολογούμενος στον 6ο τακτικό ανακριτή το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε μεταξύ άλλων ότι παρείχε διαβεβαιώσεις για εγγυημένη απόδοση στους επενδυτές, ενώ υποστήριξε ότι μέρος των χρημάτων των επενδυτών μεταφερόταν στον λογαριασμό του προκειμένου να είναι πιο συμφέρουσες οι διαπραγματεύσεις.

«Κανείς δεν τους διαβεβαίωσε για τέτοια πράγματα. Αυτό που συνέβαινε είναι ότι συμπλήρωναν μια αίτηση προεγγραφής και κατέθεταν τα χρήματα (40 ή 50 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το ομόλογο) σε λογαριασμούς που τηρούσε η ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ στην Alpha Bank και στην Aspis Bank.

Έπειτα από λίγους μήνες λάμβαναν τον έγχαρτο ομολογιακό τίτλο μέσω ταχυδρομείου». Ακολούθως ερωτάται για τα εμβάσματα στον προσωπικό του λογαριασμό. «Δεν θα ήταν καλύτερο να τα επενδύσει η ίδια η εταιρία αντί να σας τα εμβάζει δίχως ουσιαστική εξασφάλιση;» ρωτά ο ανακριτής.
 
«Λάμβανα τα χρήματα στον προσωπικό μου λογαριασμό προκειμένου να πετυχαίνω καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις όσον αφορά στο κόστος, διότι το όνομα της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ δημιουργούσε προσδοκίες στους συμβαλλόμενους για μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η εξασφάλιση της εταιρίας είναι ότι αυτά που έχω αγοράσει με τα χρήματά της ανήκουν σε εκείνη».

Λίγο αργότερα ο ανακριτής επανέρχεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι συνηθισμένη πρακτική στις επιχειρήσεις να εμβάζονται χρήματα από μια Α.Ε. σε προσωπικό λογαριασμό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εξήγησα και προηγουμένως ότι για να επενδύσω για λογαριασμό της ΚΑΠΙΤΑΛ καλύτερα τα χρήματα των ομολογιούχων έβαζα κάποια ποσά στον λογαριασμό μου, έχοντας σχετικό δικαίωμα με βάση απόφαση γενικής συνελεύσεως. Όλα αυτά τα χρήματα επενδύθηκαν σε αξίες που αυτήν τη στιγμή ανήκουν στην ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ και υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ψωμιάδης στον ανακριτή, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση των υποχρεώσεων του 2009 η οποία έχει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό 90%.

Κατά τα λοιπά, επισήμανε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι δεσμευσμένα και πως δεν υπάρχουν χρήματα στο όνομά του. «Αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο στην ΚΑΠΙΤΑΛ για να εισπράξουν οι ομολογιούχοι», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι ο πρώην συνεργάτης του κ. Αναγνωστόπουλος στράφηκε σε βάρος του από «προσωπική εμπάθεια».

Σημειωτέον πως το ένταλμα σε βάρος του κ. Ψωμιάδη εκδόθηκε από την εισαγγελία έπειτα από κατάθεση του κ. Αναγνωστόπουλου ότι προτίθεται να διαφύγει στο εξωτερικό. «Έτρεφε μια ζηλοφθονία στο πρόσωπό μου και μάλιστα κάποτε μου είχε πει ότι ήθελε να γίνει σαν εμένα και όχι να μείνει ένας απλός αναλογιστής.

Από τότε και μέχρι σήμερα έχουμε ποινικές διαφορές και μάλιστα του έχω κάνει μήνυση για εκβίαση. Θεωρώ ότι τρέφει εμπάθεια στο πρόσωπό μου και είναι τελείως αναξιόπιστος. Μάλιστα, σκοπεύω να καταθέσω μήνυση σε βάρος του για όσα ψευδή κατέθεσε στον εισαγγελέα ισχυριζόμενος ότι σχεδιάζω να εγκαταλείψω τη χώρα. Με βάση αυτήν την κατάθεση ο εισαγγελέας συμφώνησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v