Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Περιορισμός των ζημιών στον όμιλο

Σημαντικός ήταν ο περιορισμός των ζημιών σε 2,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 6,1 εκ. ευρώ πέρυσι, του ομίλου Info-Quest κατά το α’ εξάμηνο του 2004. Κύρια αιτία των ζημιών αποτέλεσε η αναδιάρθρωση του δικτύου της ACS.

Info-Quest: Περιορισμός των ζημιών στον όμιλο
Σημαντικά βελτιωμένα παρουσιάζονται τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Info-Quest κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 233 εκ. ευρώ έναντι 212 εκ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αυξημένος κατά 10%.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 9,4 εκ. ευρώ έναντι των 5,2 εκ. ευρώ πέρυσι, αυξημένο κατά 80%, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν αρνητικά κατά 2,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 6,1 εκ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρία τον Ιούνιο του 2004, κύρια αιτία των ζημιών σε ενοποιημένη βάση, αποτελεί το σημαντικό κόστος αναδιάρθρωσης του δικτύου των πρακτόρων της θυγατρικής ACS, κατά το α’ τρίμηνο του 2004.

Η πορεία της ACS σταθεροποιήθηκε κατά το β’ τρίμηνο κι εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία κατά το 2005.

Υπενθυμίζεται ότι η Info-Quest στις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2004 που έχουν δημοσιευθεί, παρουσιάζει σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών της, με πωλήσεις 184 εκ. ευρώ, EBITDA στα 11,6 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων στα 1,3 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v