Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Τράπεζα της χρονιάς για το The Banker

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Τράπεζα της Χρονιάς” για το 2010 στην Ελλάδα, από το αναγνωρισμένου κύρους διεθνές οικονομικό περιοδικό, “The Banker”, σε τελετή βραβεύσεως που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, την Πέμπτη, 2/12.

Alpha Bank: Τράπεζα της χρονιάς για το The Banker
Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Τράπεζα της Χρονιάς” για το 2010 στην Ελλάδα, από το αναγνωρισμένου κύρους διεθνές οικονομικό περιοδικό, “The Banker”, σε τελετή βραβεύσεως που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010.

Oι εκπρόσωποι του περιοδικού ανεγνώρισαν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο είναι αποτέλεσμα της κρίσεως στα ελληνικά δημοσιονομικά και της αυστηρής προσαρμογής που ακολούθησε.

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε την Alpha Bank ως “την ελληνική τράπεζα που έχει την καλύτερη τοποθέτηση για να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία”, λόγω της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, οι κριτές του “The Banker” τόνισαν ότι η επίδοση της Alpha Bank στις πανευρωπαϊκές ασκήσεις προσομοιώσεως καταστάσεων κρίσεως (stress tests) της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αρχών Εποπτείας των Τραπεζών (CEBS), ήταν η καλύτερη σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της, σημειώνοντας παράλληλα και την υψηλή επάρκεια των προβλέψεων και των καλυμμάτων που έχει η Τράπεζα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, σχολιάζοντας τη διάκριση της Τραπέζης δήλωσε: “Με τη διάκριση αυτή αναγνωρίζονται οι ισχυρές επιχειρησιακές μας δυνατότητες. Με τη σταθερή και ισορροπημένη πολιτική μας, διαφυλάττουμε τον ισολογισμό μας και διασφαλίζουμε τα κεφάλαιά μας, διατηρώντας παράλληλα, επάρκεια στη ρευστότητά μας. Η Alpha Bank αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το δυσμενές αυτό περιβάλλον και στηρίζει τις προσπάθειες της πελατείας της να προσαρμοσθεί στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v