Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Το σχέδιο συγχώνευσης με ΑΣΥΚ

Την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΣΥΚ, γνωστοποίησε η ΕΧΑΕ, σημειώνοντας ότι δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές καθώς η ΑΣΥΚ αποτελεί 100% θυγατρική.

ΕΧΑΕ: Το σχέδιο συγχώνευσης με ΑΣΥΚ
Την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΣΥΚ από την ΕΧΑΕ στις 13 Ιουλίου 2004 και την έγκρισή του από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 6 Αυγούστου 2004, γνωστοποίησε η ΕΧΑΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης η απορρόφηση της ΑΣΥΚ από την ΕΧΑΕ, θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της απορροφώμενης εταιρίας, με Ισολογισμό Μετασχηματισμού με ημερομηνία 31.12.2003.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΧΑΕ, που ανέρχεται σήμερα στο ποσό 358.995.273,65 ευρώ και διαιρείται σε 71.088.173 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,05 ευρώ η καθεμία, σύμφωνα αυξάνεται κατά το εισφερόμενο ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΣΥΚ, που ανέρχεται σήμερα σε 1.350.000 ευρώ και διαιρείται σε 450.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η καθεμία, και μειώνεται αμέσως ισόποσα κατά το εισφερόμενο ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΣΥΚ, λόγω απόσβεσης αυτού με την αξία των συμμετοχών που εμφανίζονται στα βιβλία της ΕΧΑΕ.

Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στο σχέδιο συγχώνευσης δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές από την ΕΧΑΕ, καθώς κατέχει το 100% των μετοχών της ΑΣΥΚ.

Η ΑΣΥΚ λύεται χωρίς να τίθεται σε εκκαθάριση και οι μετοχές της ακυρώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v