Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάντηση του ΟΠΑΠ στις επιθέσεις από ΜΜΕ

Σε διευκρινίσεις-απαντήσεις προχώρησε σήμερα ο ΟΠΑΠ αναφορικά με τις επιθέσεις τις οποίες συστηματικά και σε καθημερινή βάση δέχεται ο όμιλος από ορισμένα ΜΜΕ.

Απάντηση του ΟΠΑΠ στις επιθέσεις από ΜΜΕ
Σε διευκρινίσεις-απαντήσεις προχώρησε σήμερα ο ΟΠΑΠ αναφορικά με τις επιθέσεις τις οποίες συστηματικά και σε καθημερινή βάση, δέχεται ο όμιλος από ορισμένα ΜΜΕ.

Αναλυτικά ο ΟΠΑΠ αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις επιθέσεις τις οποίες συστηματικά και σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα δέχεται η ΟΠΑΠ Α.Ε., από ορισμένα ΜΜΕ, ιστοσελίδες, αλλά και βουλευτές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τη διοίκηση της εταιρείας διευκρινίζονται τα εξής:

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. με το Π.Δ. 228/1999, ΦΕΚ Α’ 193 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και καταρτίσθηκε το νέο καταστατικό της. Με το Νόμο 2843/2000, επετράπη στο Δημόσιο να διαθέσει σε επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ποσοστό έως 49% του εκάστοτε μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το 2001 οι μετοχές της εταιρείας εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έκτοτε, έως και τον Ιούλιο του 2005, με διαδοχικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, διετέθησαν μέσω δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχές του δημοσίου και της ΔΕΚΑ Α.Ε. σε ιδιώτες, τα δε έσοδα από τις μεταβιβάσεις εισπράχθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ως μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεών του.

Σήμερα και με βάση τις γνωστοποιήσεις σημαντικών συμμετοχών (Ν.3556/2007) οι οποίες γίνονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το ποσοστό του Eλληνικού Δημοσίου στην μετοχική σύνθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέρχεται σε 34%, της Capital Research and Management Company σε 15,0011% και του επενδυτικού κοινού σε 50,9989% (δεδομένα της 26/2/2010).

Παράλληλα, με την από 15.12.2000 σύμβαση που συνάφθηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας, παραχωρήθηκε για 20 έτη το αποκλειστικό δικαίωμα της διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας από την ΟΠΑΠ Α.Ε., των παιχνιδιών ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ, ΤΖΟΚΕΡ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, EXTRA 5, SUPER 3, και ΚΙΝΟ καθώς και των παιχνιδιών ΜΠΙΝΓΚΟ-ΛΟΤΤΟ και SUPER 4, που πρόκειται να διεξαχθούν στο μέλλον. Το τίμημα αυτής της 20ετούς παραχώρησης ανήλθε σε € 322,8 εκατ.

Επίσης, στην ΟΠΑΠ Α.Ε. παραχωρήθηκε η δυνατότητα να διενεργεί κατ’ αποκλειστικότητα κάθε παιχνίδι που αφορά σε αθλητικά γεγονότα και το δικαίωμα της πρώτης άρνησης για την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγή και διαχείριση οποιωνδήποτε νέων παιχνιδιών την λειτουργία των οποίων επιτρέπει και εποπτεύει το Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση την γενικότερη νομοθεσία περί Α.Ε. εισηγμένων, μάλιστα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΠΑΠ Α.Ε., η δραστηριότητα της εταιρείας βασίζει τις επιχειρηματικές της αποφάσεις σε εμπορικά κριτήρια και λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη απολύτως εξειδικευμένου προσωπικού από την αγορά εργασίας, οσάκις αυτό απαιτείται, έτσι ώστε η εταιρεία να αναπτυχθεί σε σύγχρονες βάσεις.

Δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει, σημαντικό ποσοστό των κοινών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., αναμφίβολα έχει λόγο επί των αποφάσεων που υποβάλλονται σε ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ενώ δίνει το δικαίωμα να διορίζει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου και έτσι να διατηρεί το γενικό ρυθμιστικό ρόλο επί του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και παιχνιδιών στοιχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v