ΟΛΠ: Πτώση 18,9% στα κέρδη α΄ εξαμήνου

Στα 11,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προ φόρων κέρδη του ΟΛΠ στο α΄ εξάμηνο του 2004, σημειώνοντας πτώση 18,9%, ενώ στα 75,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος της εταιρίας, καταγράφοντας αύξηση 6,96%.

ΟΛΠ: Πτώση 18,9% στα κέρδη α΄ εξαμήνου
Πτώση 18,9% κατέγραψε στα προ φόρων κέρδη α΄ εξαμήνου ο ΟΛΠ, σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 11,9 εκατ. ευρώ, έναντι 14,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2003.

Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών του ΟΛΠ στο α΄ εξάμηνο του 2004 διαμορφώθηκε στα 75,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,96% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2003, που είχε ανέλθει στα 70,38 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη κίνηση containers στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και σε υψηλότερα έσοδα από αποθηκευτικές υπηρεσίες. Η μεγαλύτερη διακίνηση containers προέρχεται τόσο από το in transit φορτίο, όσο και από το εγχώριο εμπόριο (αύξηση των εισαγωγών, μεταξύ άλλων λόγω των Ολυμπιακών αγώνων).

Τα λοιπά οργανικά έσοδα αυξήθηκαν σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2003 κατά 8,82% και ανήλθαν στο ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ.

Τα οργανικά έξοδα της περιόδου παρουσιάζουν αύξηση κατά 12,40% και ανήλθαν στο ποσό των 67,4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται μεταξύ άλλων στην καταβολή αναδρομικών έτους 2003 στο εργατικό προσωπικό, στην αύξηση υπερωριών λόγω της αυξημένης κίνησης στον ΣΕΜΠΟ, καθώς και στις υψηλότερες αποσβέσεις.

Σημειώνεται ότι οι αποσβέσεις των παγίων στοιχείων αυξήθηκαν κατά 19,40% και ανήλθαν στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Εξάλλου, χαμηλότερα των εκτιμήσεών τους χαρακτηρίζουν τα ανακοινώσιμα μεγέθη της εταιρίας τόσο η EFG Eurobank, όσο και η Marfin Analysis, με την πρώτη να υπογραμμίζει επιπρόσθετα την πιθανότητα ”πίεσης” της μετοχής του ΟΛΠ, με αφορμή πάντοτε τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Σίγμα ΑΧΕ, που χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΛΠ ως ”αδύναμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v