Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διαμεσολαβητής για το Δημόσιο

Προμήθεια της τάξεως των 2,2 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Εθνική από το Δημόσιο μετά την ανάληψη του έργου συγκέντρωσης και εξόφλησης των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους με ομόλογα.

Εθνική: Διαμεσολαβητής για το Δημόσιο
Προμήθεια της τάξεως των 2,2 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Εθνική Τράπεζα από το ελληνικό δημόσιο μετά την ανάληψη του έργου συγκέντρωσης και εξόφλησης των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Η κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Παιδείας, κ. Άννας Διαμαντοπούλου, και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη, ορίζει την αμοιβή της ΕΤΕ στο 0,0375% επί του συνολικού ποσού των διατιθέμενων ομολόγων για την εξόφληση οφειλών της περασμένης τριετίας (συνολικά 5,350 δισ. ευρώ).

Το έργο συνίσταται στη συγκέντρωση και επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων που αφορούν σε οφειλές προς τους προμηθευτές τους των ετών 2007, 2008 και 2009 καθώς και στην εξόφληση αυτών με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Οι διαδικασίες της εκτέλεσης του έργου είναι οι ακόλουθες:

· Οριστικοποίηση από το υπουργείο Υγείας και Κ.Α. του πίνακα με τα συνολικά ποσά οφειλών ανά νοσοκομείο και έτος (2007 - 2009), που δύνανται να εξοφληθούν με ομόλογατου του Ε.Δ. και αποστολή στην ΕθνικήTράπεζα.

· Συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Εθνικής Tράπεζας για τα μηχανογραφικά αρχεία με τα οποία θα διαβιβάζονται οι πίνακες των τελικών ποσών ανά δικαιούχο από τα νοσοκομεία.

· Αποστολή των μηχανογραφικών αρχείων από τα νοσοκομεία στην Εθνική Tράπεζα σε εβδομαδιαία βάση.

· Γνωστοποίηση από την Εθνική Tράπεζα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του ποσού των ανωτέρω αρχείων για την έκδοση των αποφάσεων έκδοσης και χορήγησης των ομολόγων.

· Διανομή των ομολόγων με βάση τα μηχανογραφικά αρχεία στους δικαιούχους προμηθευτές και διαχείριση εκχωρήσεων.

· Ενημέρωση από την Εθνική Tράπεζα προς τα νοσοκομεία εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα για τις εξοφλήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

3. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου όπως περιγράφονται στη σύμβαση που θα συναφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v