Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Οι επαφές με Παμπούκη και η ΕΤΕ

Επιβεβαιώνεται από πηγές του Euro2day.gr η συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Citi με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, όχι όμως και τα σενάρια ενδιαφέροντος για την Εθνική Τράπεζα.

Citi: Οι επαφές με Παμπούκη και η ΕΤΕ
Σενάρια περί ενδιαφέροντος της Citigroup για την απόκτηση "στρατηγικής συμμετοχής" στην Εθνική Τράπεζα φαίνεται ότι πυροδότησαν οι πληροφορίες για συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Eπικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, τόσο του διευθύνοντος συμβούλου της Citibank στην Ελλάδα, κ. Χρήστου Βασιλειάδη, όσο και -κυρίως- του κ. J. Collins, managing director global banking.

Τέτοιου είδους σενάρια έχουν δει συχνά το φως της δημοσιότητας, από την περίοδο κατά την οποία επικεφαλής του ομίλου της ΕΤΕ ήταν ο κ. Τάκης Αράπογλου (ίσως και εξαιτίας της προηγούμενης πολυετούς θητείας του στον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο), χωρίς όμως ποτέ να υπάρξουν ψήγματα έστω επιβεβαίωσής τους.

Στη σημερινή φάση, ενισχυτικό ρόλο στην επανεμφάνισή τους, πέρα από τις πληροφορίες για το ραντεβού, ενδέχεται να έπαιξε και η πρόσφατη απόφαση της Citi να περιορίσει την αυτόνομη παρουσία της στην Ελλάδα, μειώνοντας σχεδόν στα μισά τα καταστήματά της και καταργώντας τις δραστηριότητες χορηγήσεων του consumer - retail banking λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

To Euro2day.gr επικοινώνησε για το θέμα με υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς Citi και διασταύρωσε ότι πράγματι το ραντεβού μεταξύ των στελεχών της και του κ. Παμπούκη πραγματοποιήθηκε.

Ωστόσο, η επιβεβαίωση συνοδεύτηκε από κατηγορηματική διάψευση των προεκτάσεων που δόθηκαν σε ό,τι αφορά το"ενδιαφέρον" για την ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, όπως είπαν τα ίδια στελέχη στο Euro2day.gr, η Citi ως μεγάλος διεθνής τραπεζικός οργανισμός εκφράζει ενδιαφέρον για μια σειρά εργασίες και επενδυτικά σχέδια που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα, όπως και άλλοι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι του εξωτερικού.

Και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συγκεκριμένη συνάντηση με τον κ. Παμπούκη, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο-κλειδί στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v