Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κωστόπουλος: Ακριβά κόστισαν οι Ολυμπιακοί

Για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, τον διάδοχό του στην ηγεσία της Alpha, αλλά και το μέλλον των τραπεζικών και γενικότερα των ελληνικών μετοχών μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλος. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Γ. Κωστόπουλος: Ακριβά κόστισαν οι Ολυμπιακοί
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να έχουν κοστίσει λιγότερο, είπε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Ι. Κωστόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο ίδιος τόνισε πως αν και οι επιδράσεις των Ολυμπιακών δεν θα φανούν άμεσα, από τη Δευτέρα θα έχουμε μια ”διαφορετική Ελλάδα”.

”Στο παρελθόν, οι αγορές ελληνικών τραπεζικών μετοχών από ξένους επενδυτές σήμαιναν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Τον τελευταίο καιρό οι τιμές των μετοχών αυτών υποχωρούν. Αυτό κατά τη γνώμη σας συμβολίζει τη δυσπιστία των ξένων σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες;” ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Απαντώντας, ο κ. Κωστόπουλος παρατήρησε πως οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές και γενικότερα η ελληνική αγορά μετοχών τον τελευταίο καιρό υποχωρούν, προσθέτοντας ωστόσο πως κατά τη γνώμη του το ”κλίμα αλλάζει”. Προσέθεσε ακόμη πως τα κέρδη β΄ τριμήνου της τράπεζας ήταν τα υψηλότερα από το έτος 2000.

Ο δημοσιογράφος του δικτύου Bloomberg ρώτησε τον κ. Κωστόπουλο σχετικά με τις διαδικασίες διαδοχής του στην ηγεσία της τράπεζας: ”Είστε ο τελευταίος ”Κωστόπουλος” επικεφαλής της Alpha Bank;” ρώτησε χαρακτηριστικά. ”Από άποψη ονόματος ναι, αλλά υπάρχουν πολλά πολλά ικανότατα στελέχη στην τράπεζα που είναι σε θέση να αναλάβουν όταν έλθει η ώρα. Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση στη χώρα και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ικανών νέων στελεχών”, είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Ρωτήθηκε ακόμη για το αν η χορηγία της Alpha Bank στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει όχημα για περαιτέρω διεθνή επέκταση. Στην απάντησή του, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Alpha Bank για τοποθετήσεις στο εξωτερικό, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της χορηγίας, παρά την προβολή που αναμφισβήτητα χάρισε στο ίδρυμα.

Όπως είπε, η χορηγία της Alpha Bank κόστισε 74 εκατ. ευρώ.



Αστειευόμενος, ο ξένος δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Κωστόπουλο αν δέχεται τηλεφωνήματα από κυβερνητικούς παράγοντες που του ζητούν συμβουλές διαχείρισης του υπερβολικού χρέους της Ελλάδας (!). Αποκρινόμενος στο ίδιο κλίμα, ο ισχυρός άνδρας είπε πως δεν έχει δεχτεί παρόμοιο τηλεφώνημα, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v