Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Εκδήλωση για έργα αποχέτευσης στις 8/12

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου των βασικών συλλεκτήρων ακαθάρτων και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο, οργανώνει η ΕΥΔΑΠ, την προσεχή Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

ΕΥΔΑΠ: Εκδήλωση για έργα αποχέτευσης στις 8/12
Εκδήλωση παρουσίασης του έργου των βασικών συλλεκτήρων ακαθάρτων και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο, οργανώνει η ΕΥΔΑΠ, την προσεχή Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ., στο δημαρχείο της Ελευσίνας.

Το συγκεκριμένο έργο, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και έναρξης λειτουργίας του και το οποίο συμπληρώνεται από το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο, που υλοποιεί η Νομαρχία Δυτικής Αττικής, λύνει οριστικά το πρόβλημα αποχέτευσης στα οικιστικά κέντρα και στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου (δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας).

Πρέπει να σημειωθεί ότι έως σήμερα τα αστικά και βιομηχανικά λύματα στις περιοχές αυτές καταλήγουν ανεπεξέργαστα στον κόλπο της Ελευσίνας ή συλλέγονται σε απορροφητικούς βόθρους, συμβάλλοντας δραματικά στη μετατροπή του Θριασίου Πεδίου σε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας.

Με το συγκεκριμένο έργο, που υλοποίησε η ΕΥΔΑΠ, αξιοποιώντας δικούς της πόρους, καθώς και εθνική και Κοινοτική χρηματοδότηση, αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, ανακόπτεται ριζικά η υποβάθμιση του κόλπου της Ελευσίνας και αποκαθίσταται σταδιακά η ισορροπία στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 67,8 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται κατά 45% από το Ταμείο Συνοχής, κατά 15% από εθνικούς πόρους και κατά 40% από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v