Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευαγγελισμός: Ξεκινά η ανέγερση της νέας πτέρυγας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, η τελετή υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Ευαγγελισμός: Ξεκινά η ανέγερση της νέας πτέρυγας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, η τελετή υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλλει ποσό έως 30 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων του «Ευαγγελισμού». 

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Απ. Ταμβακάκης, οι υπουργοί Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης και ο διοικητής του Ευαγγελισμού κ. Μιχ. Θεοδώρου.
Στην ομιλία του, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε τη χορηγία της Τράπεζας «απόδειξη κοινωνικής ευθύνης» και «κορυφαία κίνηση».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία η οποία είχε καθηλώσει επί τριετία την δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και στη συμβολή του καθηγητή Χαρ. Ρούσου, προέδρου του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, ο οποίος διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την άρση των διαδικαστικών εμποδίων.

«Η κοινωνική ευθύνη δεν είναι κενό γράμμα αλλά πράξεις συγκεκριμένες, όπως αυτή της Εθνικής Τράπεζας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι το Δημόσιο, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Στη συμβολή του υπουργείου Περιβάλλοντος στην ταχεία περαίωση της χορηγικής σύμβασης της Εθνικής Τράπεζας προς τον Ευαγγελισμό αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Σηφουνάκης. Παράλληλα με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, είπε, δημιουργείται ένα σύγχρονο κτίριο εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική του Ευαγγελισμού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κ. Μιχάλης Θεοδώρου, αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κτίριο το οποίο θα έχει επιφάνεια 12.700 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και νέα σύγχρονη κεντρική αποστείρωση. Με το νέο έργο, θα αντικατασταθούν τα ηλικίας 37 ετών χειρουργεία του Ευαγγελισμού και θα αυξηθούν οι χειρουργικές αίθουσες από 13, σήμερα, σε 22, γεγονός που θα συμβάλλει πρακτικά στην κατάργηση του χρόνου αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση της Εθνικής «ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και, σήμερα ειδικά, πρωτόγνωρα προβλήματα» και υπενθύμισε ότι «η Εθνική Τράπεζα, σε μια ιστορική διαδρομή σχεδόν 170 ετών, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, αναλαμβάνοντας πάντα σημαντικές πρωτοβουλίες σε δύσκολες περιόδους».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι κ. κ. Αλεξ. Τουρκολιάς, Άνθιμος Θωμόπουλος και Λεωνίδας Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ κ. Χαρ. Ρούσος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».


* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Απ. Ταμβακάκη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v