Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: To Q4 στα επίπεδα εννεαμήνου

Με τους ρυθμούς του 9μηνου, κινούνται τα μεγέθη του ομίλου Σαράντη και για το δ’ τρίμηνο της χρήσης του 2010, σύμφωνα με τις ενδείξεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου.

Σαράντης: To Q4 στα επίπεδα εννεαμήνου
Με τους ρυθμούς του 9μηνου, κινούνται τα μεγέθη του ομίλου Σαράντη και για το δ’ τρίμηνο της χρήσης του 2010, σύμφωνα με τις ενδείξεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις των θυγατρικών της ΝΑ παρουσιάζουν σταθερή αύξηση κατά 11% που αντισταθμίζουν την πτωτική ζήτηση στην εγχώρια αγορά όπου καταγράφεται πτώση πωλήσεων κατά 10%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η πρόσφατα αναθεωρημένη πρόβλεψη για το σύνολο του 2010 θα επιτευχθεί αφενός λόγω της εισφοράς κερδών της μικτής θυγατρικής Estee Lauder κατά το δ’ τρίμηνο και αφετέρου λόγω των μηδαμινών διαφημιστικών και προωθητικών εξόδων, που συμπυκνώθηκαν και επιβάρυναν τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την αναθεωρημένη πρόβλεψη, οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 222,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1% σε σύγκριση με το 2009, έναντι αύξησης κατά 4% που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Τα κέρδη EBITDA θα μειωθούν κατά 20,2% στα 21,6 εκατ. ευρώ από 27,08 εκατ ευρώ το 2009 (προηγούμενη πρόβλεψη 28,75 εκατ. ευρώ). Τέλος, τα καθαρά κέρδη του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς, το 2010 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 13,16 εκατ.ευρώ μειωμένα κατά 19,8% έναντι αύξησης κατά 8,6% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Με βάση τα παραπάνω ο όμιλος αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2010.
Τέλος, ο όμιλος συνεχίζει την προσπάθεια περιορισμού εξόδων, ενώ σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν υλοποιηθεί αναμένεται το 2011, περαιτέρω εξοικονόμηση εξόδων της τάξης του 1 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v