Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Αύξηση 35% στα κέρδη του ομίλου

Ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 8,5% και αύξηση των κερδών μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας κατά 35% παρουσίασαν το α’ εξάμηνο 2004 τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Σαράντης.

Σαράντης: Αύξηση 35% στα κέρδη του ομίλου
Ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 8,5% και αύξηση των κερδών μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας κατά 35% παρουσίασαν το α’ εξάμηνο 2004 τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Σαράντης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Σαράντης, οι πωλήσεις του ομίλου έφτασαν τα 117,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 8,5% σε σχέση με το 2003 που ήταν 108,2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα κέρδη του ομίλου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, έφτασαν τα 10 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35% σε σχέση με το 2003 που ήταν 7,4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα πιο πάνω αποτελέσματα δεν συμπεριλαμβάνουν σημαντικούς επηρεασμούς από νέες δουλειές και είναι κυρίως καθαρά οργανικά αποτελέσματα.

Επίσης, είναι ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες της διοίκησης για ισχυρή ανάπτυξη του ομίλου Σαράντη για όλη τη χρήση του 2004.

Αναφορικά με τη διάρθρωση των εξαμηνιαίων επιδόσεων της Σαράντης, οι πωλήσεις εμφανίζονται ισορροπημένες σε σχέση με τη γεωγραφική εξάπλωση του ομίλου.

Επισημαίνεται πως το κύριο χαρακτηριστικό είναι η πολύ καλή επίδοση όλων των θυγατρικών του ομίλου στην Αν. Ευρώπη, οι οποίες επηρεάστηκαν θετικά από την ισχυρή ζήτηση σε Ρουμανία, Πολωνία και Σερβία.

Από πλευράς κλάδων δραστηριοποίησης, οι κλάδοι των καλλυντικών και προϊόντων οικιακής φροντίδας, που αποτελούν και τους βασικούς κλάδους του ομίλου, αναπτύχθηκαν ικανοποιητικά με +9%.

Ξεχωρίζει ο τομέας των ακριβών καλλυντικών που παρουσίασε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το α΄ εξάμηνο του 2004 σε σχέση με το 2003.

Παράλληλα, η μητρική Σαράντης πραγματοποίησε το α΄ εξάμηνο του 2004 το ίδιο περίπου επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) φθάνοντας τα 18,7 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη από τη διοίκηση της εταιρίας καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται οι επενδυτικές δαπάνες του ομίλου σε διαφήμιση στις βασικές αγορές της Αν. Ευρώπης, με στόχο τη βελτίωση του μεριδίου αγοράς της Σαράντης στις βασικές κατηγορίες δραστηριοποίησής της.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. Η διοίκηση του ομίλου για το σύνολο του 2004 εκτιμά 246 εκατ. ευρώ πωλήσεις και κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας 21 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% και 38% αντίστοιχα σε σχέση με το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v