Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Προχωρά σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών

Στο τέλος Δεκεμβρίου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα προχωρήσει σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 1 δισ. ευρώ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του.

Πειραιώς: Προχωρά σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών
Στο τέλος Δεκεμβρίου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα προχωρήσει σε έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 1 δισ. ευρώ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του, τόνισαν πριν λίγο στους αναλυτές, τα στελέχη της διοίκησης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Στο μέτωπο των καταθέσεων το τρίτο τρίμηνο του έτους υπήρξε αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ, τα οποία προήλθαν κατά 200 εκατ. ευρώ από το διεθνές δίκτυο και 100 εκατ ευρώ από καταθέτες στην ελληνική αγορά.

«Τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία βλέπουμε μία νευρικότητα, υπάρχουν ερωτήσεις από την πλευρά των πελατών στα καταστήματα, ωστόσο δεν θυμίζει σε τίποτα τις συνθήκες τους πρώτου εξαμήνου του 2010», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Μάνος.

Στο ερώτημα πότε οι ελληνικές τράπεζες θα αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές, ο κ. Μάνος τόνισε: «Όσο τα spreads του Ελληνικού Δημοσίου είναι υψηλά παραμένουν τα κεφαλαιακά προβλήματα. Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές προς το τέλος του 2011. Δεν είναι εύκολο, θα πάρει χρόνο... Εφόσον συμβεί, αμέσως μετά οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές».

Για τις επισφάλειες τόνισαν ότι θα αρχίσουν να μειώνονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η πορεία τους είναι συνδεδεμένη με τις μακροοικονομικές συνθήκες της χώρας.

Συγχωνεύσεις

«Όλοι μιλούν με όλους προκειμένου να βρουν λύσεις στα κοινά προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο. Υπάρχει στενή επικοινωνία μεταξύ των managers των τραπεζών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συγχωνεύονται...», τόνισαν και επεσήμαναν ότι «ακόμη και σήμερα μετά από τόσους μήνες η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει με το ΤΤ και την ΑΤΕ».

Πρόγραμμα sabbatical

Το πρόγραμμα, το οποίο λήγει στις 15 Δεκεμβρίου, είπε ο κ. Μάνος, μόλις ξεκίνησε, υπάρχει καταρχάς ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους, ωστόσο είναι νωρίς για αποτελέσματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει σε μείωση των μισθολογικών εξόδων. «Ευελπιστούμε ότι σε 2 με 3 χρόνια η ελληνική οικονομία θα αναθερμανθεί, επομένως θα είμαστε έτοιμοι για επανένταξη των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση του προγράμματος», υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Παπασπύρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v