Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στο conference call

Την εκτίμηση πως παρά το αρνητικό περιβάλλον ο όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ικανοποιητικά, κερδίζοντας μερίδια αγοράς, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Folli Follie, κ.Τζ. Κουτσολιούτσος.

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στο conference call
Την εκτίμηση πως παρά το αρνητικό περιβάλλον και τις προβλέψεις για την εγχώρια κατανάλωση ο όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ικανοποιητικά, κερδίζοντας μερίδια αγοράς, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Folli Follie, κ.Τζ. Κουτσολιούτσος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για το εννεάμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο κέρδους EBITDA -παρά τη συγκράτηση του τζίρου κατά 2,1% στο γ΄ τρίμηνο του 2010- στο 23,9% από 21,4%.

Επίσης, η διοίκηση του ομίλου επισήμανε ότι έχουν βελτιωθεί οι ταμειακές της ροές, γεγονός που αποδίδει σε σημαντικές περικοπές κόστους και στον εξορθολογισμό της λειτουργίας.

Στο εννεάμηνο οι επενδυτικές δαπάνες του ομίλου ανήλθαν σε 21 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 617,3 εκατ. ευρώ από 636,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 159,5 εκατ. ευρώ από 128,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2010.

Η Ασία παραμένει η πιο πολλά υποσχόμενη αγορά του δικτύου Folli Follie, καλύπτοντας το 61,6% του συνολικού τζίρου και παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18% των πωλήσεων στο εννεάμηνο.

Αύξηση σε ποσοστό 9% παρουσίασαν επίσης οι πωλήσεις σε αεροδρόμια, ενώ μείωση κατά 10% και 12% παρουσίασαν η Ιαπωνία και η Ευρώπη αντίστοιχα.Ο όμιλος συνέχισε τη λιανική του ανάπτυξη δημιουργώντας συνολικά 18 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 11 αφορούν σε μεταφερόμενα καταστήματα σε νέα ακίνητα.

Όσον αφορά στα ΚΑΕ, παρά τη μείωση της επιβατικής κίνησης και της κατανάλωσης στα σημεία που ελέγχει η εταιρία, η διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια τόσο στη λιανική όσο και στην εκμετάλλευση νέων χώρων.

Τέλος, ο κ. Κουτσολιούτσος εκτίμησε ότι μετά τις έκτακτες Γ.Σ. στις 6 Δεκεμβρίου των εταιριών του ομίλου θα δοθεί το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συγχώνευσης έως το τέλος του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v