Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στις 6 Δεκεμβρίου η νέα ΓΣ για την ΑΜΚ

Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς που θα αποφάσισε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναβλήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας, μεταδίδει το Reuters.

Πειραιώς: Στις 6 Δεκεμβρίου η νέα ΓΣ για την ΑΜΚ
Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς που θα αποφάσιζε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναβλήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας, μεταδίδει το Reuters.

Η ΓΣ θα επαναληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής:

1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι ποσού 800.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού.

2. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 250.000.000 ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

3. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού και προσαρμογή της από 3.5.2007 απόφασης της Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 §1β του κ.ν. 2190/1920.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v