Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aγροτική: "Πράσινο φως" για ΑΜΚ

Δραστικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, "αναδιάρθρωση"... καταστημάτων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, και άμεση εξυγίανση θέτει ως προϋποθέσεις η τρόικα στον βασικό μέτοχο της ATEbank, το ελληνικό δημόσιο.

Aγροτική: Πράσινο φως για ΑΜΚ
Δραστικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, "αναδιάρθρωση"...  καταστημάτων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, και άμεση εξυγίανση θέτει ως προϋποθέσεις η τρόικα στον βασικό μέτοχο της ATEbank, το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με φρέσκα κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ, που κατά πάσα πιθανότητα θα προέλθουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως για την αύξηση κεφαλαίου και οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά στους όρους που θέτει η τρόικα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Από την πλευρά της, η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν προσδιοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε να προχωρήσει αμέσως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
 
Την ίδια στιγμή, στους κόλπους των εργαζομένων επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός, ωστόσο πηγές της διοίκησης επισημαίνουν πως δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών για περιορισμό του προσωπικού.

Αντίθετα, στην τελευταία επικοινωνία μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και του διοικητή της ΑΤΕ, κ. Θεόδωρου Πανταλάκη, ο πρώτος διαβεβαίωσε ότι η τρόικα έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του Δημοσίου στην επικείμενη αύξηση, υπό τον όρο της ριζικής αναδιάρθρωσης, ώστε η τράπεζα να καταστεί "βιώσιμη και να μην επανέλθει στην παρούσα κατάσταση"...

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της ΑΤΕ έχει ήδη παραδώσει στον κ. Παπακωνσταντίνου πλήρες πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου, με πωλήσεις συμμετοχών του μη χρηματοοικονομικού τομέα, κεντροποιήσεις υπηρεσιών, εξυγίανση του δικτύου κ.ά., βάσει του οποίου φέρεται να διαπραγματεύεται ο υπουργός με τους ελεγκτές της τρόικας.

Αργά χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες ότι η τρόικα και η κυβέρηνση συμφώνησαν να ισχύσει για την Αγροτική καθεστώς περικοπών στο μισθολογικό κόστος και σε άλλες δαπάνες αντίστοιχο με αυτό των ΔΕΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v