Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρίντζης: Περιορισμός των ζημιών στο εξάμηνο

Περιορισμό των ζημιών σε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, σημείωσαν τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη το α’ εξάμηνο του 2004.

Στρίντζης: Περιορισμός των ζημιών στο εξάμηνο
Περιορισμό των ζημιών σε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, σημείωσαν τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη το α’ εξάμηνο του 2004.

Επίσης, αύξηση της τάξης του 11% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη στο α΄ εξάμηνο του 2004, που διαμορφώθηκε στα 58,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 52,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003.

Επίσης, τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 30%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 10,4 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των πωλήσεων του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση του μεταφορικού έργου της γραμμής των Κυκλάδων που εξυπηρετούν τα πλοία Blue Star Paros, Blue Star Naxos, Blue Star Ithaki, Superferry II και Seajet 2.

Τα πλοία αυτά βελτίωσαν τις πληρότητές τους, εξυπηρετώντας το επιβατηγό κοινό και τους μεταφορείς με υψηλή συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων τους και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Επίσης, στην αύξηση του κύκλου εργασιών συνέβαλε η αύξηση του μεταφορικού έργου των πλοίων Blue Star 1 και Blue Star 2 που εξυπηρετούν τις γραμμές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης αντίστοιχα.

Η βελτίωση των κερδών προ Τόκων και Αποσβέσεων, καθώς και ο σημαντικός περιορισμός των καθαρών ζημιών οφείλονται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών που επετεύχθη με αύξηση της πληρότητας των πλοίων, και στην πώληση των παλαιότερων πλοίων του Ομίλου, Blue Sky και Blue Bridge.

Σημειώνεται ακόμα, ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν παρά τη μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων των πλοίων κατά 46% και την πρόβλεψη ύψους 950 χιλ. ευρώ, η οποία αφορά ενδεχόμενο κόστος αποπληρωμής του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε περίπτωση μη εξασκήσεως του δικαιώματος μετατροπής σε μετοχές.

Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι οι επιλογές της διοίκησης του Ομίλου για τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές καθώς και για την ανανέωση του στόλου απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Οσον αφορά το μεταφορικό έργο των πλοίων του Ομίλου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι σημειώθηκε αύξηση 12% στο επιβατικό κοινό, 10% στα Ι.Χ. οχήματα και 20% στα φορτηγά.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι έχοντας ήδη διανύσει μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου, η Διοίκηση του Ομίλου με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι αποδόσεις των πλοίων που δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν βελτιωθεί και ως εκ τούτου προσβλέπει σε σημαντική περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v