Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ορίστηκαν οι σύμβουλοι για Finansbank

Οι Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International και HSBC θα αποτελέσουν τους συμβούλους και τους κύριους αναδόχους στην πώληση της Finansbank, αναφέρει η ΕΤΕ.

ΕΤΕ: Ορίστηκαν οι σύμβουλοι για Finansbank
Οι Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International και HSBC θα αποτελέσουν τους συμβούλους και τους κύριους αναδόχους στην πώληση της Finansbank, αναφέρει η Εθνική.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημόσια προσφορά μειοψηφικού πακέτου, έως 20%, των μετοχών της θυγατρικής της στην Τουρκία, Finansbank, ανακοινώνει την ομάδα των τραπεζών που θα είναι σύμβουλοί της σε αυτήν τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στη γειτονική χώρα.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τις τράπεζες Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International και HSBC, οι οποίες θα λειτουργήσουν ισότιμα ως σύμβουλοι έκδοσης και κύριοι ανάδοχοι. Οι τράπεζες Credit Suisse, Deutsche Bank AG και Morgan Stanley θα λειτουργήσουν επίσης ως διεθνείς συντονιστές.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη δημόσια προσφορά θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο. Ωστόσο, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος είναι η δημόσια προσφορά της Finansbank, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει έκδοση νέων καθώς και πώληση υφιστάμενων μετοχών, να ολοκληρωθεί όσο συντομότερα το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς και οι αναγκαίες κανονιστικές και άλλες εγκρίσεις.

Μετά τη δημόσια προσφορά, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο ίσο τουλάχιστον με το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v