Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Οι στρατηγικοί στόχοι της πενταετίας

Τη στρατηγική ανάπτυξης, την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την ίδρυση θυγατρικών, τα μέτρα ανασυγκρότησης και την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με δύο νέους εντεταλμένους συμβούλους, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ στις 10 Αυγούστου 2004.

ΕΥΔΑΠ: Οι στρατηγικοί στόχοι της πενταετίας
Τη στρατηγική ανάπτυξης, την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την ίδρυση θυγατρικών, τα μέτρα ανασυγκρότησης και την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με δύο νέους εντεταλμένους συμβούλους, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ στις 10 Αυγούστου 2004, με ποσοστό απαρτίας 72,08%.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της Διοίκησης για τους στρατηγικούς στόχους της πενταετίας 2005-2009.

Σημειώνεται, ότι οι στόχοι αυτοί θα αξιολογηθούν με κριτήρια, όπως η ανταποδοτικότητα, η ταχύτητα αποπληρωμής του κεφαλαίου κ.λ.π., πριν οριστικοποιηθούν από πλευράς εταιρίας. Στην συνέχεια θα υποβληθούν στο εποπτεύον Υπουργείο, (ΥΠΕΧΩΔΕ) και μετά την έγκριση από τον αρμόδιο Υπουργό η εταιρία θα προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Οι στρατηγικοί στόχοι που ενεκρίθησαν καταρχήν από την έκτακτη γενική συνέλευση είναι, η γεωγραφική επέκταση της ΕΥΔΑΠ στον Νομό Αττικής, Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης και ολοκλήρωση της ανακαίνισης των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού, ο εκσυγχρονισμός του δικτύου αποχέτευσης και αναβάθμισης των Υφιστάμενων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, ο διοικητικοοικονομικός εκσυγχρονισμός και η δραστηριοποίηση της ΕΥΔΑΠ σε επιχειρηματικούς τομείς εκτός του κύριου αντικειμένου της.

Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός, ορίστηκε στα 519,3 εκατ. ευρώ και οι ανωτέρω στόχοι θα αποτελέσουν την βάση για την επιλογή των οριστικών στόχων της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, η γ.σ. ενέκρινε την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για ίδρυση θυγατρικών εταιριών, οσάκις τούτο θα κρίνεται αναγκαίο.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της ΕΥΔΑΠ και την υλοποίησή τους.

Τέλος, εκρίθηκε η υπογραφή συμβάσεων εργασίας, με το μέλος του Δ.Σ. κ. Αντώνιο Βαρθολομαίο για διάστημα τριών (3) ετών ήτοι έως τις 10-8-2007 και με τον κ. Πάνο Νικολόπουλο, για διάστημα τριών (3) ετών, δηλαδή μέχρι 10-8-2007.



Ο κ. Βαρθολομαίος ορίζεται ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. με μηνιαία καθαρή αμοιβή ίση προς 5.350 ευρώ ή 74.900 ευρώ ετησίως καθαρά. Η αμοιβή αυτή θα αυξάνεται ετησίως με τα ποσοστά αύξησης των αμοιβών των Γενικών Διευθυντών, ενώ ο κ. Πάνος Νικολόπουλος, με αμοιβή 4.850 ευρώ μηνιαίως καθαρά ή 67.900 ευρώ ετησίως καθαρά και ετήσια αναπροσαρμογή ανάλογη με αυτή των αμοιβών των Γενικών Διευθυντών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v