Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Aυξομειώσεις ποσοστών σε θυγατρικές

Τη συμμετοχή της στη θυγατρική της εταιρία SID Seating GmbΗ, αύξησε η Sato, σε 90,75% από 75%, ενώ παράλληλα μείωσε τη συμμετοχή της στην BoConcept Poland σε 8,93% από 40%.

Sato: Aυξομειώσεις ποσοστών σε θυγατρικές
Σε αλλαγές στα ποσοστά των συμμετοχών της αποφάσισε να προχωρήσει η Sato, με κύριο γνώμονα την υλοποίηση των στρατηγικών της κινήσεων κυρίως στις διεθνείς αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, η Sato ενίσχυσε περαιτέρω την θέση της στην γερμανική θυγατρική της SID Seating Gmbh (πρώην GRAMMER Burosthulle Gmbh) ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της από 75% στο 90,75% εξαγοράζοντας ποσοστά από μικρότερους μετόχους.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την σαφή κατεύθυνση της στρατηγικής της Sato για ενδυνάμωση της παρουσίας της στις Ευρωπαϊκές και στις άλλες διεθνείς αγορές στο χώρο του επαγγελματικού επίπλου αφού η SID έχει σημαντική παρουσία στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης αφού διαθέτει επίσης παραγωγικές μονάδες στην Γερμανία και την Τουρκία, προσφέροντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Sato.

Παράλληλα η εταιρία αποφάσισε την μείωση της συμμετοχής της στην BoConcept Poland sp. z.o.o από 40% σε 8,93% μη συμμετέχοντας σε πρόσφατη αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η εταιρία με στόχο την ενίσχυση του δικτύου στην Πολωνία, και η οποία καλύφθηκε από τον έταιρο μέτοχο που είναι η Denka Holdings AS.

Η απόφαση αυτή της Sato σχετίζεται με την ήδη υπάρχουσα συμμετοχή της Sato στην μητρική Δανέζικη εταιρία του Bo Concept, Denka Holdings AS της οποίας η Sato είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με (30,79%) και η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v