Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στόχος η διεύρυνση των πηγών εσόδων

Έμφαση στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων του αλλά και σε νέες πηγές εσόδων σκοπεύει να δώσει ο ΟΤΕ, στην προσπάθειά του να περιορίσει τις σημαντικές απώλειες που συνεχίζει να καταγράφει στην πελατειακή του βάση.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Στόχος η διεύρυνση των πηγών εσόδων
Έμφαση στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων του αλλά και σε νέες πηγές εσόδων σκοπεύει να δώσει ο ΟΤΕ, στην προσπάθειά του να περιορίσει τις σημαντικές απώλειες που συνεχίζει να καταγράφει στην πελατειακή του βάση και κυρίως σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2010 οι απώλειες του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία, που τα προηγούμενα τρίμηνα ήταν περίπου 100.000 συνδρομητές, διευρύνθηκαν περαιτέρω με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να καταγράψει την απώλεια περισσότερων από 120.000 PSTN και ISDN γραμμών. Η επιτάχυνση του ρυθμού αποσυνδέσεων αποδίδεται στη μείωση της τηλεπικοινωνιακής δαπάνης στην οποία υποχρεώνονται τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ, για μία ακόμη φορά, η απώλεια μεριδίου αγοράς αποδίδεται εν μέρει και στην αυστηρή ρύθμιση της ΕΕΤΤ, η οποία, όπως επισημαίνεται, υποχρεώνει τον ΟΤΕ να διαθέτει τα προϊόντα του σε μη ανταγωνιστικές τιμές.

Μείωση κόστους

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, δεν παρέλειψε να κάνει την αναφορά του στον ρυθμιστή σημειώνοντας ότι επιθυμία του ΟΤΕ είναι ένα δικαιότερο ρυθμιστικό καθεστώς.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι βασικός άξονας της επιχειρησιακής στρατηγικής του ΟΤΕ στο εξής θα είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που θα κάνουν τη διαφορά.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ σημείωσε ότι με κινήσεις που έχουν γίνει έχει μειωθεί κατά 12% το λειτουργικό κόστος στη σταθερή τηλεφωνία, επίσης περιορίστηκε κατά 7% το μισθολογικό κόστος, ενώ και στην κινητή μειώθηκε το κόστος διατήρησης πελατών. "Η προσπάθειά μας είναι να περιορίσουμε το κόστος μας και όχι να κυνηγάμε τον πελάτη σε μια εποχή όπου οι καταναλωτές δεν ξοδεύουν", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στη θετική πορεία που είχαν τα πακέτα σταθερής τα οποία έβγαλε στην αγορά ο ΟΤΕ το καλοκαίρι αλλά και στη θετική ανταπόκριση του κοινού στο πακέτο Ίντερνετ που λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη θετική πορεία της Cosmote, που αντισταθμίζει τις μεγάλες απώλειες στη σταθερή.

Συνδρομητική τηλεόραση

Πέραν της έμφασης σε ποιοτικές υπηρεσίες, ο ΟΤΕ εστιάζει την προσπάθειά του και στη διεύρυνση των πηγών εσόδων με στόχο την αντιστάθμιση της απώλειας γραμμών. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στη συνδρομητική τηλεόραση (pay-TV) του ΟΤΕ, η οποία, μετά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε, χωρίς να έχει καταφέρει να αποδώσει προς το παρόν τα αναμενόμενα, προσφέρεται πλέον στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και οι συνδρομητές IPTV στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2010 ξεπέρασαν τους 40.000, από 16.000 στο τέλος του 2009. Πάντως, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο "γήπεδο", καθώς ο ανταγωνισμός στη συνδρομητική τηλεόραση είναι πολύ σκληρός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v