Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Τρία νέα εκτελεστικά μέλη στο ΔΣ

Εξελίξεις στη διοικητική πυραμίδα της Εθνικής Τράπεζας αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινώντας με την είσοδο των νέων τριών μελών στο Δ.Σ.

ΕΤΕ: Τρία νέα εκτελεστικά μέλη στο ΔΣ
Εξελίξεις στη διοικητική πυραμίδα της Εθνικής Τράπεζας αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινώντας με την είσοδο των νέων τριών μελών στο Δ.Σ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της τράπεζας θα προχωρήσει στην τοποθέτηση υποδιοικητών και κατά πάσα πιθανότητα δεν θεωρείται τυχαία η είσοδος των τριών νέων μελών.

Σημειώνεται ότι η επικείμενη γενική συνέλευση της 26ης/11 καλείται να εκλέξει τρία πρόσθετα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΤΕ έκρινε καταλληλότερους για τις θέσεις αυτές τους κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά, νυν γενικό διευθυντή εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής του πιστωτικού ιδρύματος, Άνθιμο Θωμόπουλο, γενικό διευθυντή οικονομικών και λιανικής τραπεζικής, και τον γενικό διευθυντή λειτουργικής στήριξης της ΕΤΕ, Λεωνίδα Θεόκλητο.    

Σημειώνεται ότι και οι τρεις διατελούν στην παρούσα φάση μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας.


Με μετρητά η εξαγορά των προνομιούχων

Με καταβολή μετρητών θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των 70 εκατ. προνομιούχων μετοχών που δόθηκαν στο ελληνικό δημόσιο έπειτα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας, σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της τράπεζας που καλείται να εγκρίνει η γενική συνέλευση.

Ειδικότερα, για τις μετοχές, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ, η τράπεζα θα καταβάλει 350 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την εξαγορά των προνομιούχων θα πρέπει να καταβληθεί στο Δημόσιο και η αναλογούσα σταθερή απόδοση 10% για το διάστημα από την 1η/1/2010 έως την ημερομηνία εξαγοράς. 

* Τα αναλυτικά στοιχεία για την ατζέντα των θεμάτων της γενικής συνέλευσης καθώς και τα βιογραφικά των τριών υποψηφίων για τις θέσεις του Δ.Σ. της τράπεζας δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v