Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Finansbank: Στις αρχές του ΄11 η δημόσια προσφορά

Στις αρχές του 2011 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά για τη Finansbank, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής στο Reuters. Η τράπεζα εξασφάλισε ομολογιακό 500 εκατ. δολ.

Finansbank: Στις αρχές του ΄11 η δημόσια προσφορά
Στις αρχές του 2011 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά για τη Finansbank, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής στο Reuters.

O κ. Omer Aras, πρόεδρος της Finansbank, τόνισε πως στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η κοινοπραξία που θα "τρέξει" τη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", η Finansbank εξασφάλισε από τη Standard Chartered το ομολογιακό των 500 εκατ. δολαρίων, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Finansbank συμφώνησε να καταβάλει επιτόκιο 130 μονάδων βάσεων περισσότερο από το βασικό επιτόκιο ετήσιου δανεισμού, όμως χαμηλότερα από τον μέσο όρο των 154 μονάδων βάσης όπου δανείζονται οι τουρκικές τράπεζες.


Proton: Η ΕΤΕ θα βάλει στα ταμεία της 1,15 δισ. από το 20% της Finansbank

Ποσό 1,150 δισ. ευρώ θα φέρει στα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας η διάθεση του 20% της Finansbank, εκτιμά η Proton Bank στο πρωινό της report.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αυτόν τον υπολογισμό βάσει της εξαγοράς ποσοστού 24,9% της ισπανικής τράπεζας BBVA στην τουρκική Garanti Bank, έναντι τιμήματος 4,2 δισ. ευρώ.

Κατά τους υπολογισμούς της Proton Bank, το τίμημα αποτιμά την Garanti 2,1 φορές το προβλεπόμενο (από τις συγκλίνουσες προβλέψεις) για το 2010 book value ανά μετοχή. Αν και η περίπτωση της Garanti δεν είναι πλήρως συγκρίσιμη με αυτήν της Finansbank, αναφέρει η χρηματιστηριακή, προσφέρει μια τάξη μεγέθους για το πόσα έσοδα θα μπορούσε να επιτύχει η Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v