Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πρεμιέρα Τσαμάζ με εκκρεμότητες

Πρεμιέρα σήμερα στο τιμόνι του ΟΤΕ για τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού σε μια κρίσιμη εποχή. Ο ανταγωνισμός και οι εκκρεμότητες...

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Πρεμιέρα Τσαμάζ με εκκρεμότητες
Πρεμιέρα σήμερα στο τιμόνι του ΟΤΕ για τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού σε μια κρίσιμη εποχή καλούμενος να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων που παραμένουν ανοικτά.

Η ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Τσαμάζ συμπίπτει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους που, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, κινήθηκαν πτωτικά.

Σκληρός ανταγωνισμός

Η υποχώρηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας κατά ένα ποσοστό θεωρείται απότοκος της οικονομικής κρίσης που οδηγεί τους καταναλωτές σε περιορισμό των τηλεπικοινωνιακών δαπανών τους, παράλληλα όμως είναι και το αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού με τους εναλλακτικούς παρόχους που υποχρεώνουν τον ΟΤΕ σε απώλεια μεριδίων.

Η νέα διοίκηση του ΟΤΕ θα κληθεί να ασκήσει μια επιθετική εμπορική πολιτική που θα της επιτρέψει να ελέγξει μέρος της «διαρροής» πελατών προς τον ανταγωνισμό. Βέβαια οι όποιες κινήσεις γίνουν σε επίπεδο εμπορικής πολιτικής θα πρέπει να τύχουν και της έγκρισης της ΕΕΤΤ στην οποία εδώ και πολλά χρόνια οι διοικήσεις του ΟΤΕ χρεώνουν μεροληπτική σε βάρος της πολιτική.
 
Ο νέος ισχυρός άντρας του ΟΤΕ εκτός των άλλων θα κληθεί να διαχειριστεί κα την «θερμή» σχέση του Οργανισμού με την Επιτροπή, σε μια εποχή μάλιστα που η τελευταία έχει κάνει ήδη γνωστή την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ρύθμιση του δικτύου VDSL, το οποίο προς το παρόν μπορεί να αναπτύσσεται πιλοτικά ωστόσο βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της ΕΕΤΤ.

Εργαζόμενοι

Στην γωνία όμως περιμένουν τον νέο Δ.Σ. του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι. Οι εκκρεμότητες σε αυτό το επίπεδο είναι πολλές και παρακαταθήκη της διοίκησης Βουρλούμη είναι η κόντρα με το προσωπικό της επιχείρησης που δεν επεφύλασσε την καλύτερη υποδοχή στις προτάσεις για δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς.

Ήδη η Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ομιλου ΟΤΕ έσπευσε να λάβει θέση και με ανακοίνωσή της, επ? αφορμή της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Τσαμάζ τον κάλεσε να αλλάξει πολιτικές και στάσεις έναντι των επιλογών της απερχόμενης διοίκησης. Μάλιστα η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει και σκληρό εργοδότη τη DT η οποία, σημειώνει, με συγκεκριμένες ενέργειες στις χώρες όπου έχει επενδύσει, επιδιώκει μεγιστοποίηση των κερδών της, πιέζοντας για κατάργηση εργασιακών κεκτημένων και απολύσεις προσωπικού.

Project

Να σημειώσουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα από τα 7 project έχει εξεργαστεί η υπό τον κ. Βουρλούμη διοίκηση του ΟΤΕ και στοχεύει στη μείωση του κό­στους προσωπικού και την αύξηση της παραγωγικότητας σε ανταγωνιστικά επί­πεδα. Για την επίτευξη του στόχου μεταξύ άλλων προτείνονται μείωση προσλήψεων, μείωση των ετήσιων αυξήσεων, μείωση των υπερωριών και επιδο­μάτων αλλά και σχεδιασμός ευέλικτων μορφών ερ­γασίας.

Τα υπόλοιπα έξι project που θα κληθεί να προωθήσει ή να διαφοροποιήσει η νέα διοίκηση του ΟΤΕ, μεταξύ άλλων, αφορούν στη βελτίωση του δικτύου καταστημάτων, την ενοποίηση των Call Center, τα δίκτυα νέα γενιάς αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v