ΟΛΠ: Ξεκινά η ανάπλαση του Λιμένα Αλών

Ένα σημαντικό έργο, ενταγμένο στο «Επενδυτικό Πρόγραμμα ΟΛΠ 2010-2014» ξεκινάει στις 10/11/2010. Πρόκειται για ένα από τα έργα αναμόρφωσης του Κεντρικού Λιμένα με τον τίτλο «Ανάπλαση του Λιμένα Αλών».

ΟΛΠ: Ξεκινά η ανάπλαση του Λιμένα Αλών
Ένα σημαντικό έργο για τη λειτουργία του Λιμανιού, ενταγμένο στο «Επενδυτικό Πρόγραμμα Ο.Λ.Π. 2010-2014» ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα έργα αναμόρφωσης του Κεντρικού Λιμένα (ακτοπλοΐα) με τον τίτλο «Ανάπλαση του Λιμένα Αλών», με το οποίο:

1. Επεκτείνεται κατά 30 μ. ο κρηπιδότοιχος που βρίσκεται μπροστά στον Σταθμό του Ηλεκτρικού. Το έργο κατασκευάζεται: (α) λόγω των επικείμενων έργων του Σταθμού Μετρό «Πειραιάς» και της υπό κατασκευή υπόγειας διάβασης η οποία θα συνδέει τον σταθμό του Ηλεκτρικού με το λιμάνι, (β) λόγω σχεδιασμού σταθμού για το υπερυψωμένο Monorail και (γ) για την καλύτερη φόρτωση/εκφόρτωση των αυτοκινήτων στα πλοία.

2. Κατασκευάζεται πλήρες δίκτυο λυμάτων από την Ακτή Θεμιστοκλέους (Αργοσαρωνικού) μέχρι την Ακτή Βασιλειάδη, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος. Με την κατασκευή του έργου αυτού, ολοκληρώνεται το δίκτυο υποδοχής λυμάτων σε όλο το λιμάνι, δεδομένου ότι ως Ολυμπιακό έργο, είχε εκτελεσθεί δίκτυο μόνο στον λιμένα Κρουαζιέρας.

Λόγω της κατασκευής των έργων, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, ο ελλιμενισμός των πλοίων Κυκλάδων θα γίνεται από τους προκείμενους χώρους της Ακτής Τζελέπη.
Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ζητάει την κατανόηση των εταιριών και επιβατών.

Το Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε λόγω σημαντικών κατασκευών θα επιφέρει λειτουργικές αλλαγές, οι οποίες θα γίνονται έγκαιρα γνωστές.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό δημοπρατήθηκε, κατακυρώθηκε, ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπεγράφη η απαιτούμενη σύμβαση εντός 6 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v