Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΟ ΕΛΔΑ: Αύξηση 47,5% στα κέρδη προ φόρων

Αύξηση κατά 47,5% σημείωσαν τα συνολικά κέρδη προ φόρων της ΕΚΟ – ΕΛΔΑ, το α’ εξάμηνο του 2004, που ανήλθαν σε 17,0 εκ. ευρώ έναντι κέρδους 11,5 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

ΕΚΟ ΕΛΔΑ: Αύξηση 47,5% στα κέρδη προ φόρων
Αύξηση κατά 47,5% σημείωσαν τα συνολικά κέρδη προ φόρων της ΕΚΟ – ΕΛΔΑ, το α’ εξάμηνο του 2004, που ανήλθαν σε 17,0 εκ. ευρώ έναντι κέρδους 11,5 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 773 εκατ. ευρώ έναντι 761,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση της κερδοφορίας είναι αποτέλεσμα, αφ΄ ενός μεν της τιμολογιακής πολιτικής των προϊόντων της σε ανταγωνιστικές τιμές, που οδήγησαν σε αύξηση των όγκων πωλήσεων στις βενζίνες κατά 3,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αφ΄ ετέρου δε των μικρότερων εκτάκτων και ανόργανων εξόδων στο α΄ εξάμηνο του 2004 έναντι του α΄ εξαμήνου 2003.

Στα σημαντικότερα γεγονότα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΕΚΟ – ΕΛΔΑ για την περίοδο Ιαν. – Ιουνίου 2004 συγκαταλέγονται:



* Επενδύσεις, ύψους 12,2 εκ. ευρώ, οι οποίες κατευθύνθηκαν κυρίως, στην επέκταση του δικτύου πρατηρίων, στη βελτίωση της εμφάνισης και της αποδοτικότητάς τους, καθώς και στην ομογενοποίηση του εταιρικού σήματος, ποσόν ύψους 5,3 εκ. ευρώ, στην αύξηση της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των εγκαταστάσεων της εταιρείας, καθώς και στην κάλυψη των απαιτήσεων της πρόσφατης νομοθεσίας της αγοράς πετρελαιοειδών, ποσόν ύψους 3,8 εκ. ευρώ και στην εγκατάσταση του λογισμικού συστήματος SAP με στόχο την αντικατάσταση των υφισταμένων μηχανογραφικών συστημάτων, ποσόν ύψους 1,7 εκ. ευρώ.



* Η σχεδίαση και εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2004 του συστήματος ηλεκτρονικής σφράγισης των βυτιοφόρων διανομής καυσίμων. Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να εγγυάται την προστασία του καταναλωτή από προβλήματα στην ποιότητα και την ποσότητα των καυσίμων που παραλαμβάνει.



* Η εκταμίευση 9,0 εκ. ευρώ για την επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας της ΕΚΟ –ΕΛΔΑ στην Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής της EKO –ELDA BULGARIA ΕAD.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι σε μια χρονική περίοδο που οι τιμές του αργού πετρελαίου παρουσίασαν ανοδική πορεία (η μέση τιμή αργού κινήθηκε περίπου στα 28,263 δολάρια το βαρέλι το α΄ εξάμηνο 2003 και 33,238 δολάρια το βαρέλι το εξάμηνο 2004), η ΕΚΟ – ΕΛΔΑ χωρίς αμφιταλαντεύσεις ακολούθησε από τα τέλη Απριλίου 2004 την πολιτική μείωσης των περιθωρίων πώλησης βενζινών, συμβάλλοντας στην συγκράτηση του πληθωρισμού αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση της φροντίδας και της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους καταναλωτές.



Η ΕΚΟ – ΕΛΔΑ, διαθέτει στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2003 τη νέα γενιά καυσίμων Kinitron, η οποία περιλαμβάνει την Kinitron Unleaded 95+, την Kinitron 100 οκτανίων και το Diesel κίνησης Kinitron 2005.

Τα νέα προϊόντα που προσφέρουν λιγότερους ρύπους, οικονομία καυσίμου, ελάττωση φθορών και άριστες επιδόσεις του κινητήρα, έτυχαν μεγάλης αποδοχής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v